Rakastan valaisimia

– ja niitähän on matkan varrella mukaan tarttunut jos jonkinmoisia.

Kodistamme löytyy kristallikruunu, messinkisiä vintagelamppuja, niin katossa kuin seinällä. Sähkönsininen kattolamppu ja kirkkaankeltainen seinälamppu ilostuttavat väreillään. On tuunattuja ja uutena ostettuja, luonnonmateriaaleja ja rottinkia. Viime vuosina olen ostanut kaikki lamput käytettyinä, koska ne ovat vanhoja designklassikoita. Vaikka sisustukseni väriskaala on vaalea ja hillitty, lampuissa meillä on näköjään kaikki sallittua.

Uusin valaisinlöytöni on monille tuttuakin tutumpi Lisa Pape-Johanssonin kattoon tai seinälle asennettava pallolamppu. Sävy on kauniin kaakao. Se on hieman harvinaisempi väri perinteisessä pallossa.

kuvat: Tarja Leponiemi

 

Pallo löytyi nettihuutokaupasta kohtuuhinnalla ja se on osa olkkariamme. Minusta pallovalaisin on hauska ja persoonallinen ilmestys tuossa paikallansa. Klassikot tunnistaa yleensä hienosta ja toimivasta suunnittelusta. Niin tälläkin kertaa. Lampun etu on säädeltävyys; se kääntyy joka suuntaan ja kulmaan ja sillä saa kohdevalaistua mitä vain.

Olen kerännyt Pinterestiin kuvia minua viehättävistä lampuista jo pidemmän aikaa, boardini on nähtävillä täällä.

Selasin myös MSO-nettitavaratalon ruhtinaallisia lamppuvalikoimia. Satojen valaisinten joukosta katseeni kiinnittyi seuraaviin ihanuuksiin, jotka kelpuuttaisin ilomielin kattooni. Huomasin, että monissa on juuri nyt alennettu hintakin.

 

Katon kaunistajat:

Valaisimet ylhäältä vasemmalta: Kera Interior Diamond, Herstal Y1949, Innolux Tuomas, Louis Poulsen Doo-Wop, Silver, Artek A333, Absolut LightningCeiling Light, Belid Da Vinci, Artek A330S, Artek A440, Innolux Lisa, Ori 1

Kuvat: MSO.fi

 

Seinän somistajat:

Valaisimet ylhäältä vasemmalta: Massive ClaireLucente Pinko, Lucente Amak2b, Jielde seinävalaisin, Anton Angeli Microbell, Lundia Liekki, Anton Angeli Volo

Kuvat: MSO.fi

 

Massive Claire -valaisin löytyy kotoamme, yläkertaan johtavan portaikon seinältä. Se valaisee kauniisti hirsiseinää, ja on hinnaltaan hyvin edullinen hankinta, vain noin 20 euron luokkaa!