Putket piiloon

Nykyään kylpyhuoneita ja vessoja suunniteltaessa on trendinä jättää vesijohtoputket seinien sisään, jolloin seinäpinnoista saadaan mahdollisimman yhtenäiset. Vanhemmissa kylpyhuoneissa putket on usein vedettynä ns. pintavetona, jolloin ne ovat näkyvissä kaakeleiden päällä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että näky ei ole välttämättä kovinkaan silmiä hivelevä.


Putkien esillä oloon on kuitenkin syynsä: vesivahingon sattuessa vuotava kohta huomataan luultavasti nopeammin. Silti, tällaisena esteetikkona kätken nuo rumilukset mieluummin pienten somisteiden taakse, jolloin ne eivät hyppää niin pahasti esille.


Putket voivat toki olla myös kauniita. Teollisessa sisustustyylissä kaikkia rakenteita halutaan korostaa ja esimerkiksi ilmastointiputkia saatetaan tarkoituksella maalata niin, että ne erottuvat muista seinä- ja kattopinnoista.

Olen ratkaissut tämän ”ongelman” kylpyhuoneessamme sulauttamalla pöytälevyn yläpuolella näkyvät putket ja pyykinpesukoneen hanan ison Ikean pöytäpeilin ja ikuisen silkkiorkidean taakse. En tiedä onko lopputulos välttämättä yhtään sen peittävämpi, mutta ainakin omaan silmääni lopputulos näyttää hitusen miellyttävämmältä.