Pehmeää pellavaa

Kotiimme on pikkuhiljaa muuttanut pellavatekstiilejä useissa eri muodoissa; on pussilakanaa, keittiöpyyhkeitä, liinoja ja tyynynpäällisiä. Pellava on kaunis ja luonnollinen materiaali ja se tuntuu mielestäni aivan ihanalta paljasta ihoa vasten.

 

Nämä Jeanne d’Arc Livingin pellavaiset keittiöpyyhkeet löytyvät kotoamme kahdessa eri sävyssä – harmaana ja valkoisena. Pellavaa käytetään paljon pyyhkeissä ja muissa kylpytekstiileissä sen hyvän imukykynsä takia. Se on vahva materiaali, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kestää kovempaakin kulutusta.

 

 

Vaaleanharmaat pellavalakanat ovat kestosuosikkini ja voisin nukkua niissä vaikka joka yö. Kangas on pehmentynyt useiden pesukertojen myötä sileämmäksi, mikä tekee niistä entistä miellyttävämmät. Rypyt ovat osa pellavan luonnetta, joten lakanoita ei välttämättä tarvitse silittää.

 

 

Eurokankaassa oli erilaisia pellavakankaita useissa eri sävyissä ja paksuuksissa. Nappasin sieltä muutamat palat mukaani ja tein niistä jo yhden uuden koristetyynynpäällisen olohuoneen valkoiselle sohvallemme. Seuraavaksi suunnittelin ompelevani pöytäliinan ja kestävät pellavalautasliinat.

 

Onko joku muukin teistä pehmentänyt sydämensä pellavalle?

 

Lue lisää:

Terassilaudoista kukka-aidoiksi

Tee se itse kesäkranssi