Kodin henki

Toiselle on tärkeää, että koti on uuden karhea ja koskematon, toinen taas nauttii suurista tiloista pintoihin katsomatta.

Ihminen kaipaa oikeasti paljon tilaa ympärilleen. Ainakin minä olen sellainen ihminen. Viimeisen vuoden olen asunut suhteellisen pienessä yksiössä avomieheni kanssa ja omaa rauhaa on välillä kaivannut.

 

 

Muutto isompaan asuntoon oli ollut mielessä jo ensimetreistä asti. Asuntoja ollaan katseltu, milloin tosissaan ja milloin vähän vähemmän tosissaan.

Eräänä iltana, kun neljä seinää tuntui kaatuvan päälle, selailin jälleen asuntoilmoituksia netistä. Yksi jäi mieleeni muiden joukosta. Laitoin sähköpostia, odoteltiin pari viikkoa, luovuttiin toivosta. Sitten yllättäen saatiinkin vastaus! Vastaus, jossa kerrottiin että me olisimme erityisen hyvät vuokralaiset kyseiseen asuntoon! Kaikki kävi todella äkkiä, mutta tätä oltiin kaivattu. Vihdoin oli löytynyt uusi Koti!

 

 

On itsestään selvää, että kaikki kaipaavat kodiltaan erilaisia asioita. Toiselle on tärkeää, että koti on uuden karhea ja koskematon, toinen taas nauttii suurista tiloista pintoihin katsomatta.

Onneksi vaihtoehtoja on yhtä monta kuin vaatijaakin.

Minä itse kaipaan kodilta tietynlaista henkeä ja fiilistä. Sen pitää olla kotoisa, jotta siellä pystyy rennosti kaatumaan sohvalle pitkän päivän jälkeen. Sen pitää olla niin kaunis, että siellä viihtyy ja sinne tekee mieli pyytää ystäviä kylään. Sen pitää olla koti, jossa voi olla oma itsensä.

 

 

Suuret tekijät tunnelman saavuttamiseen ovat tietenkin itsevalitut sisustuselementit ja huonekalut. Kaikista tärkeimpänä pidän kuitenkin itse asunnon erilaisia piirteitä. Parasta on kun asunto henkii mennyttä aikaa. Asunnolla pitää olla tarina kerrottavana. Tarina, jota voimme itse jatkaa. Meidän uusi kotimme kertoo tarinaa lautalattiansa askeleista, ruutuikkunoistansa tulvivista auringonsäteistä, kauniiden oviensa avaajista. Meidän uudella kodilla on paljon sanottavaa.

 

 

Oletko sinä sellainen ihminen, joka kaipaa paljon tilaa ympärilleen? Millaisia piirteitä sinä kaipaat omalta kodiltasi?