Asuntokaupan termit tutuiksi

Asuntokaupassa vilisee monenlaisia sanoja ja termejä, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä. Listasimme yleisimpiä Oikotie Asuntojen asuntokauppojen yhteydessä esiintyviä sanoja ja avasimme niiden merkityksen.

Hiljainen myynti

Hiljainen myynti -ilmoitus kertoo, että asunto saattaa olla myynnissä, mikäli kiinnostuneita löytyy. Jos et halua myydä asuntoasi julkisesti, hiljainen myynti on hyvä vaihtoehto. Voit laittaa asuntosi hiljaiseen myyntiin Oikotie Asunnot -palvelussa. Hiljaisessa myynnissä olevat asunnot näkyvät potentiaalisille ostajille, jotka voivat korvamerkitä asunnon suosikikseen. Näin voi myös kartoittaa millainen kysyntä asunnollasi olisi. Hiljainen myynti ei sido myyjää vielä mihinkään, vaan asunnon myyntiä voi harkita rauhassa. Hiljaisen myynti-ilmoituksen voi muuttaa halutessaan aktiiviseksi myynti-ilmoitukseksi.

Korvamerkintä

Ostaja voi korvamerkitä kiinnostavia asuntoja suosikeikseen Oikotie Asunnot -palvelussa. Korvamerkintä osoittaa kiinnostuksen asunnon nykyiselle omistajalle, vaikka asunto ei vielä olisi myynnissä. Tämä nopeuttaa osaltaan myös myyntipäätöstä – ja kun asunto tulee myyntiin, korvamerkitsijä saa tiedon ensimmäisten joukossa. Jos hiljainen myyjä päättää myydä asunnon itse, korvamerkintä toimii ilmoitusvahdin tapaan ja korvamerkitsijä saa tiedon myynti-ilmoituksesta.

Jokakoti

Palvelu kokoaa yhteen laajan valikoiman myytäviä ja vuokrattavia asuntoja. Jokakoti ja Oikotie Asunnot yhdistivät voimansa vuonna 2015. Yhteistyön myötä asunnon etsijöille ja myyjille on tarjolla yhä laajempi valikoima myytäviä ja vuokrattavia asuntoja yhdessä palvelussa.

Asuntokuume

Oikotie Asunnot on oikea osoite, kun haluat lieventää asuntokuumettasi. Palvelussa on markkinoiden laajin valikoima myytäviä asuntoja ja ostoilmoituksia. Muista myös hiljainen myynti, jolla voit testata oman asuntosi kysyntää.

 

Oikotieltä löydät monipuolisen asuntovalikoiman etsitpä sitten myytävää-vuokrattavaa- tai loma-asuntoa. Tavoitamme asunnonvaihtajia myös mobiilissa ja appin kautta.