Arkiastiat esille

Pyyhkiessäni pölyjä keittiössä olevasta Muuramen vitriinistä ja sen sisällä olevista lukemattomista viinilaseista, maljakoista ja muista pienistä koriste-esineistä sain idean – haluan heittää kaikki turhakkeet kaappeihin ja tuoda tilalle ne kaikista arkisimmat astiamme. Astiat, jotka ovat olleet aina visusti piilossa korkeissa keittiökaapeissa, mutta joita tulee käytettyä ehdottomasti eniten.

 

Joskus on kiva tehdä asioita hieman nurinkurin. Arabian Teema -astiasto sai aivan uuden elämän paraatipaikallaan vitriinissä. Astiat suorastaan kirkastuivat silmissä ja niitä alkoi katsomaan ihan eri tavalla, arvostaen. Hymähdin lopputuloksen nähtyäni mielessäni – arjen kauneutta parhaimmillaan.

 

Vitriiniin päätyi myös suosikkimukini Lexingtonilta. Päivä ei voi alkaa huonosti, jos höyryävän aamuteen saa juoda jättikokoisesta raitamukista.

 

Neliönmalliset jugurttikulhot ovat Stockmannilta. Ne toimivat myös kauniina tarjoiluastioina pienille herkuille tai hedelmille. Jätin vitriinin päälle valkoisen Aalto –vaasin ja Villeroy & Bochin lasisen hurrikaanin. Kokonaisuus kaipasi pientä vehreyttä, joten herneenverso sai paremman puutteessa toimia tilanteen viherkasvina. Se ei loppujen lopuksi näyttänytkään yhtään hullummalta!

 

 

Muutoksen ei välttämättä aina tarvitse olla iso. Jo pelkällä järjestyksen vaihdolla voi saada ihmeitä aikaan, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

 

Miten sinä voisit korostaa arjen kauneutta kotonasi?