Ajattomuus suunnittelun lähtökohtana

Erilaisia kodin remontteja suunniteltaessa ja materiaalivalintoja mietittäessä tulisi ottaa huomioon, miten ajaton lopputulos halutaan saada aikaan. Onko kyseessä pieni pintapuolinen piristysruiske kauden kuumimmilla trendeillä höystettynä, vai halutaanko sisustuksen palvelevan sellaisenaan vielä useampien vuosien päästä.

 

Tämä olohuone on remontoitu vajaat kymmenen vuotta sitten. Remontin yhteydessä kaikki pinnat uusittiin ja vanhat huonekalut pistettiin kiertoon. Ajatuksena taustalla oli tehdä kerralla kunnollista ja pitkäikäistä, mikä näkyy myös materiaali- ja huonekaluvalinnoissa. Uutta ilmettä eri vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan saadaan sisustuksessa tarvittaessa tekstiileiden värejä ja materiaaleja vaihtelemalla.

 

Yleisilme on saatu säilymään ajan hengen mukaisena. Perinteinen kaksi-sauvainen Select – tammiparketti sopii yhteen käsityönä ratapölkyistä teetätetyn umpitammisen ruokapöydän kanssa. Fritz Hansenin valkoiset Seiska – tuolit keventävät massiivisen ruokapöydän luomaa kokonaisuutta.

 

 

Kirsi Valantin suunnittelema harmaa Syli –kulmasohva toimii asukkaiden kokoontumispaikkana tarjoten lepuutusta pitkän päivän rasittamille jaloille. Päällyskankaat runkoa myöten ovat irrotettavia ja vesipestäviä. Sohvalta näkee ikkunoiden eteen sijoitetun television, mutta myös seinän pituudelta avautuvan järvimaiseman vaihtuvine vuodenaikoineen.

 

 

Kun suunnittelun lähtökohdat ja tilankäytölliset tarpeet ja ovat tarkkaan mietittyjä, lopputuloksesta saadaan helpommin kerralla onnistunut kokonaisuus. Pintamateriaaleja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota huonekalujen ulkomuodon ja rakenteen lisäksi myös verhoilukankaiden valintaan. Hyvillä materiaaleilla varustellut huonekalut säilyvät pidempään ja oikein huollettuina palvelevat vielä useiden vuosien päästä.