Aarteenmetsästys

Näillä kirpputoriaarteilla luot helposti, mutta tyylikkäästi yksityiskohtia syksyiseen sisustukseen.

Olen koko ikäni kolunnut kirpputoreja ja tehnyt niistä kaikenlaisia löytöjä niin sisustukseen kuin pukeutumiseenkin liittyen. Kovana sisustajaihmisenä olen vuosien varrella pystynyt muuttamaan oman huoneeni, ja nyt oman kotini sisustusta juuri niin useasti kuin mieleni on sen suhteen muuttunut. Tällaisen sisustamisen on mahdollistanut pitkälti se, että olen haalinut mielekkäitä sisustusjuttuja halvoin hinnoin kirpputoreilta.

Nyt kun on kaksi vuotta asustellut omillaan, on mieli sisustuksenkin suhteen vähän rauhoittunut. Oma tyyli on löytynyt ja siihen haluaa ihan tosissaan panostaa. Olen tehnyt joitain isompia hankintoja uutena, mutta suurin osa kotini sisustuksesta on luotu kirpputoreja apuna käyttäen. Kirppiksiä löytyy nykyään paljon netistä, esimerkiksi facebookista. Nettikirppareista itse ostan vain suurempia löytöjä, sellaisia sijoituksia.

 

 

Vaikka netissä kirppistely onkin helppoa ja sitä voi tehdä vaikka keskellä yötä, puuttuu siitä kuitenkin se tietynlainen kirppistunnelma! Ihan fyysisillä kirpputoreilla kiertely on oikeasti aika rentouttavaa ja hauskaa ajanvietettä. Ja mikä parasta, niissä saa tehdä niitä ihan oikeita, täysin odottamattomia löytöjä! Netistä kun useimmiten tulee ostettua juuri sitä, mitä sieltä on lähtenyt etsimäänkin.

Kirppiksillä kiertely on kuin aarteenmetsästystä. Kirppiksillä saa penkoa ja tutkia sydämensä kyllyydestä jos jonkinlaisia tavaroita. Minun kirpputoriaarteita ovat tällä hetkellä lasiset pullot ja purkit. Aina syksyisin minun tekee mieli haalia kirpputoreilta kaikki kauniin sävyiset vanhat pullot, sillä niillä saa luotua syksyn iltoihin kauniin harmonista tunnelmaa.

 

 

Kaikki kuvissa näkyvät lasipullot ja –purkit ovat päätyneet kotiini kirppikseltä. Vanhoja lasipulloja on yllättävän paljon tarjolla ja niitä löytyy monenlaisissa väreissä. Kannattaa ehdottomasti pitää silmät auki ja kurkkia kirppispöytien viimeisimpiinkin nurkkiin.

Vanhoilla lasipulloilla saa todella helposti, mutta tyylikkäästi yksityiskohtia syksyiseen sisustukseen. Tee pulloista ja purkeista asetelma ikkunalaudallesi ja pujota niihin muutama viehättävä oksa päiviesi piristykseksi. Kapeasuista pulloa voi käyttää myös kynttilänjalkana, joka luo varmasti kaivattua lämpöä syksyn pimeisiin iltoihin.

 

Onko sinun mukaasi tarttunut kirpputorilta koskaan vanhoja lasipulloja tai –purkkeja?

Millaisiin tarkoituksiin sinä olet niitä käyttänyt?