Vuoden 2018 kauneimmat kodit

Oikotien Kaunis koti -juttusarjassa nostetaan esiin koteja, jotka säväyttävät sisustuksellaan, herättävät keskustelua omaperäisellä rakennustyylillään tai muuten hivelevät haaveilijan silmää. Koostimme yhteen vuoden 2018 katsotuimmat kodit – mikä näistä on sinun suosikkisi?

 

1. Huvila kuin sadusta

Kukkulan laella lepäävä punainen puuhuvila ruutuikkunoineen on kuin oikean elämän Huvikumpu.

Vuonna 1908 rakennettu huvila on kunnostettu huolella, mutta alkuperäistä hirsirakennetta on jätetty kauniisti esiin. Huvilan sisustuksessa uudet ja laadukkaat materiaalit ja värikkäät taideteokset seisovat rinnakkain antiikkihuonekalujen ja näyttävien kakluunien kanssa. Satumainen koti on samaan aikaan historiallisen arvokas ja lämpimän kotoisa.

Vanha puurakennus saa mielikuvituksen lentoon – miten sinun perheesi viihtyisi tässä kodissa?

Lue alkuperäinen juttu Kauniaisten satumaisesta huvilasta.

Löytyisikö sinun unelmiesi koti Kauniaisista? Katso muut Oikotiellä myynnissä olevat Kauniaisten kohteet täältä.

 

2. Hulppea kattohuoneisto Eiranrannassa

Ylellisen kattohuoneiston aaltoileva ikkunaseinä suo uskomattoman maiseman suoraan merelle. Kaksikerroksisesta luksuskodista löytyy myös kahden saunan kotikylpylä. Haluaisitko sinä asua meren rannassa?

Ainutlaatuisen sijainnin lisäksi Eiranrannan kattohuoneistossa on panostettu pintamateriaaleihin. Keittiön kaapit ovat pähkinäpuuta ja lasia, tasot taas suomalaista tummanharmaata graniittia. Kodin sisustuksessa on suosittu vaaleita sävyjä ja moderneja huonekaluja. Etelä-Helsingin paraatipaikalla kelpaa seurailla niin purjeveneiden kesäistä matkaa kuin meren hidasta jäätymistäkin.

Lue alkuperäinen juttu Eiranrannan kattohuoneistosta.

Haaveiletko sinäkin kattohuoneistosta? Katso myynnissä olevat kohteet täältä. Muut Eiranrannassa myynnissä olevat kodit löydät Oikotien kohdehausta.

 

3. Tilaihme Töölön kattojen yllä

Sisustusarkkitehdin täysin uudistama kaupunkikoti tekee vaikutuksen minimalistisella tyylillään. Pidätkö sinä skandinaavisen pelkistetystä ja suoraviivaisesta tyylistä?

Tähän kotiin on tehty useita räätälöityjä ratkaisuja, kuten keittiön ja kylpyhuoneen tyylikkäät kaapistot ja olohuoneen seinään upotettu hyllykkö. Värimaailmaltaan töölöläiskoti on harmoninen yhdistelmä viileää harmaata ja lämpimiä puun sävyjä. Olohuoneen ikkunasta avautuvat näkymät Olympiastadionin suuntaan – Töölö onkin yksi Helsingin perinteikkäimpiä kaupunginosia.

Lue alkuperäinen juttu Töölön tilaihmeestä.

Houkutteleeko sinuakin idyllinen töölöläiskoti? Katso Oikotien kohdehausta muut Töölön myytävät kohteet.

 

4. Kaupunkilaisperheen unelmakoti Punavuoressa

Suuri perheasunto Helsingin trendikkäässä Punavuoressa muistuttaa omakotitaloa – kolme makuuhuonetta ja avara pohjaratkaisu takaavat suuremmankin perheen viihtymisen. Viihtyisikö sinun perheesi kaupungin sykkeessä?

Entinen toimitila muutettiin asunnoksi vuonna 2013 ja remontoitiin samalla perusteellisesti. Koti sai vaaleat parkettilattiat ja seinät valkoisen ja tummanharmaan ilmeen. Sisustuksessa on yhdistelty designia ja rustiikkisia puukalusteita. Olohuoneen seinällä roikkuu kokoelma eri kokoisia tauluja ja kaunis vanha maailmankartta.

Lue alkuperäinen juttu Punavuoren kaupunkilaisperheen unelmakodista.

Kiinnostaisiko sinunkin perhettäsi koti Punavuoressa? Katso muut alueella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

 

5. Kartanomainen koti omalla uima-altaalla

Valkeakoskelaisen omakotitalon tontilta löytyy huimasti mukavuuksia – lasten leikkipaikasta aina omaan uima-altaaseen. Unelmoitko sinäkin luonnonläheisestä elämästä omakotitalossa?

Vajaa kymmenvuotias omakotitalo on sisustettu viimeisten trendien mukaisesti. Talossa riittää tilaa elää – neliöitä siinä on lähes 200 ja valtavalla tontilla mahtuu temmeltämään. Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta ja alakerrasta ylelliset saunatilat. Upeinta kodissa on kuitenkin takapihalta löytyvä idyllinen hirsisauna tupineen. Saunan terassiin on upotettu lämmitettävä uima-allas. Tässä omakotitalossa on todella otettu ilo irti tarjolla olevasta tilasta.

Lue alkuperäinen juttu kartanomaisesta omakotitalosta.

Kaipaatko sinäkin tilaa ja omakotitalon rauhaa? Katso muut Valkeakoskella myynnissä olevat omakotitalot täältä. Kaikki alueen myytävät kohteet löytyvät Oikotien kohdehausta.

 

Tutustu muihin Kaunis koti -juttusarjan ihaniin kohteisiin. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Kasslin/BoLKV/Oikotie.fi