Viherseinistä virkeyttä

Viherkasvit ovat taas muodissa. Ne ovat kautta aikojen keventäneet ja pehmentäneet kodin ilmettä huonekalujen seassa. Yksittäisten ruukkukasvien lisäksi eloisat ja näyttävät viherseinät ovat löytäneet paikkansa julkisten tilojen lisäksi myös yksityisiin koteihin. 

Viherkasvien viihtymisen kannalta Suomen olosuhteet eivät ole kaikkien otollisimpia. Pimeä talviaika, kahden kuukauden kaamos ja kuiva sisäilma vaikuttavat kasvien viihtyvyyteen. Viherkasvien tiedetään tunnetusti pudistavan huoneilmaa ja raikkaan ilman kohentavan vireystilaa ja keskittymiskykyä. Uusinta teknologiaa hyödyntämällä voidaan saada luonnon älykkyydestä vielä enemmän irti. 

 

Näyttävät viherseinät sopivat hyvin koteihin. Kasvien ilmanpuhdistusteho piilee niiden juuristossa. Niissä elävä mikrobisto käyttää ravinnokseen ilman haitallisia kemikaaleja hajottaen ne. Tuulettimet puhaltavat puhtaan ja luonnollisen raikkaan ilman takaisin tilaan.

 

Tilaan räätälöity älyseinä tuo luonnon vihreyden ja raikkauden sisätiloihin. Naava Designer –tilataideteos Ympäristöministeriön aulassa, jossa on paljon luonnon valoa. Viherseinä loistaa vihreyttä hehkuvana lähes neljä metrisenä taideteoksena kiireiselle kadulle. Naavan viherseiniin suunnitellaan valaistus asiakkaan toiveen mukaan tilakokonaisuuteen sopivaksi huomioiden kasvien valontarpeen.

 

Viihtyisät toimitilat ovat ruotsinkielisen kauppakorkeakoulu Hankenin ja Svea Ekonomin toimisto. Viherseinät Naava.

 

Live Picturen viherseiniä on saatavana erikokoisina elementteinä.

 

Greenworksin näyttävä viherseinä Solnassa.

 

Naavan viherseinät on räätälöitävissä. Koon lisäksi on mahdollista valita rungon väri perusvärien valkoisen ja grafiitinharmaan lisäksi erikoisväreissä. Takaseinän ulkoasuksi voi valita valkotaulun, liitutaulun, vanerilevyn tai erikoisvärin RAL-värikartan väreistä. Älyviherseinä vaatii sähköliitännän. Sähköjohto voidaan sijoittaa joko tuotteen ylä- tai alakulmaan. Naavassa on integroitu vesiastia, joten se ei tarvitse vesijohtoliitäntää. Tuotteessa on oma valaisin, joten älyviherseinä ei vaadi luonnonvaloa.

 

Naavan viherseinien kasvit ovat allergiaystävällisiä ja niissä on mullaton kasvualusta. Huoneilma imetään kasvien juuristojen ja mullattomien kasvualustojen läpi.

 

Taiku päiväkoti on saanut myös ilmaan puhdistavan ja raikastavan viherseinän.