Vappu keittiössä

Vappu Pimiä ihaili juoksulenkeillään eteläisen Helsingin kauniiden jugend-talojen upeita ornamentteja. Kun yhteistyö Muurlan kanssa käynnistyi, hän tiesi heti mistä lähteä ideoimaan Vappu Keittiössä -tuotesarjan kuviointia. Yhteistyön tuloksena syntyi laaja valikoima emalituotteita ruoanlaittoon ja tarjoiluun.

”Mielestäni emali on materiaalina unohdettu suuruus”, sanoo Vappu Pimiä. ”Se kestää isomummilta jopa lapsen ja lapsen lapsille. Emalituotteet sopivat mille tahansa liesityypille, sekä nuotiolle ja grilliin. Emali on ekologinen ja hygieeninen materiaali, sillä siitä ei irtoa mitään aineosia ruokaan. Emalituotteet on helppo pestä ja pitää puhtaana, ne ovat myös konepestäviä.” 

 

Vappu Keittiössä -tuotesarja on suunniteltu kokonaisvaltaisesti kattamiseen, ruoanlaittoon ja tunnelmointiin.

 

Tuotteissa on käytetty tuplaemalointitekniikkaa, joka vastaa nykyajan haasteisiin ja sopivat mille tahansa liesityypille.

 

Vappu Pimiä tunnetaan hyvänä ruoanlaittajana, joka jakaa mielellään hyviä ruokavinkkejä. 

 

Vapun vinkki tarjoilulautaselle on herkullinen ja helppo vaihtoehto, fenkolisalaatti.

 

FENKOLISALAATTI

1 tuore fenkoli

1 sitruunan mehu

muutama loraus hyvää oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

 

Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Levitä ne laakealle vadille. Purista pinnalle sitruunan mehu ja pirskottele oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna salaatin mehustua tovi ennen tarjoilua.

 

Emalikulhossa voi koosta riippuen, tarjota lisukkeet pienemmälle tai isommalle porukalle. Myös erilaiset salaatit ovat omiaan näihin kulhoihin. Kulhossa voi pyöräyttää taikinan tai paistaa kakun. Kulhoja löytyy kolmea eri kokoa, 3 dl, 6 dl ja 2 l.

 

Emalikattilassa voi keittää perunat, puurot ja keitot millä tahansa liesityypillä, nuotiolla tai grillissä. Kattilassa voi myös säilyttää ruokaa hygieenisesti.

 

Vuoka on yksi Vapun lemppareista. Vapun vinkki vuoan käyttöön: Grillaa tai paahda uunissa lisukekasvikset. Tässä syntyy myös loistavasti vaikka makaronilaatikko.

 

Emalituotteiden lisäksi sarjassa on puisia leikkuulautoja ja tarjottimia, joissa on sama kaunis jugend-aiheinen kuviointi kuin emaliastioissa. Sarjaan kuuluvat myös vesilasit ja maljakko sekä puuvillainen keittiöpyyhe ja paperiset servetit.

 

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi jokaisesta vuonna 2017 Suomessa myydystä Vappu Keittiössä -merkitystä emalituotteesta lahjoitetaan 0,20€ Lotta Svärd -säätiölle.