Vantaan Asuntomessujen parhaat palat

Asuntomessut on tänä vuonna Vantaan Kivistössä, jonne on kätevä matkata kesälomareissulla Kehärataa hyödyntäen. Messualue on rakennettu niin ikään kehälle, joka on helppo kiertää. Talojen ulkopinnoissa löytyy värejä, kalusteissa muotoja ja uusia oivalluksia.

Messujen maalaisromanttista tyyliä edustaa Villa Falken sisustus, joskin keittiö ja muut kiintokalusteet ovat moderneja ja selkeälinjaisia.

 

Oleskelutiloihin on haettu uusia ratkaisuja, kuten tässä Passiivikivitalossa. Alakertaan on tehty kiinteä istuinnurkkaus takan eteen.  Ja talon yläkertaan on tehty Boknäsin sohvilla kutsuva löhöpaikka, jossa voi katsella leffoja.

 

Raskaat sohvat ovat vaihtuneet kevyempiin tuoleihin, kuten tässä Vivolan ja Villa Kapeen olohuoneissa ja Kristallikuution oleskelutilassa.

 

Makuuhuoneet on sijattu ylellisesti pellavaan ja villaan. Kuvat Hevi kivitalo, Tiilerikoti, Urban Villa ja Vivola.

 

Mielenkiintoinen ilmiö on makuuhuoneista avautuvat näkymät olohuoneisiin. Eikä vain näkymä, vaan tilat yhdistävä pelkkä kaide kuten Hevi kivitalossa. Urban Villassa toisen kerroksen makuuhuoneesta on ikkuna alakerran olohuoneeseen ja Terca Tigerin makuuhuoneesta avautuu takorautainen ranskalainen parveke ruokailu- ja oleskelutilaan.

 

Lastenhuoneissa leikitään ja tehdään majoja. Kuvat ovat kohteista Passiivikivitalo, Hevi kivitalo, Villa Aletta ja Kristallikuutio.

 

Säilytystiloja ei ole koskaan liikaa, joten kaikki ideat ovat tervetulleita. On sitten kyse portaiden alle sijoitetuista säilytyskalusteista, seinään asennettavan wc-istuimen yläpuolelle laitetusta kaapista tai ylellisestä pukeutumishuoneesta kengille ja muille asusteille. Tilaratkaisuja on poimittu kohteista Lammi-kivitalosta, Villa Falkenista, Urban Villasta, Terca Tigerista ja Potiuksesta.

 

Saunojen ilme on vaalentunut ja pesutiloihin on tullut mielenkiintoisena uutuutena kupariset ja messinkiset hanat ja suihkut.  Joissain kohteissa olisi toivonut, että valittu tyyli olisi jatkunut läpi linjan.

Saunoja kohteista Passiivikivitalo, Villa Kapee, Hevi kivitalo, Terca Tiger ja Potius.