Vanhan Porvoon sisustusliikkeet

Ainutlaatuisessa Vanhassa Porvoossa riittää ihasteltavaa ympäri vuoden. Persoonalliset putiikit tarjoavat paljon silmänruokaa ja hankittavaa myös sisustajalle. Tässä muutamia toimituksen suosikkeja Jokikadun varrelta. 

Jokikatu 6

Kun tarvitset glamouria elämään, niin täältä löydät näyttävät kynttilänjalat, lyhdyt ja kattausastiat sekä arkeen että juhlaan. Liikkeen valikoimassa ovat myös metreittäin myytävät suloiset puuvillanauhat sekä kauniit keraamiset nupit koristamaan lipastoja ja kaapin ovia. Maalaisromanttisen keittiön tyylin täydentävät erilaiset astiat ja tekstiilit. Takahuone yllättää maanläheisemmällä värityksellään ja kauniilla tuotteilla.

Jokikatu 6

 

Åtta

Kyseessä on åmalaatuinen sisustusliike, jossa persoonallisen sisustuksen ystävä tekee löytöjä. Huumorilla höystettyjen tuotteiden lisäksi tuotevalikoimasta löytyy ostettavaa myös hillittymmänkin tyylin ihailijalle. Erityismaininta veikeille peltipurkeista valmistetuille valaisimille.

Jokikatu 8

 

Sasu’s Playhouse 

Jos kotisi kaipaa jotain erilaista, lämminhenkistä ja upeaa, niin piipahda tänne. Yksilöllisistä ja idearikkaista puukalusteistaan tunnetun Sasu’s Playhousen valikoima tyydyttää monen eri tyylin sisustajia. Indonesiassa teakista ja mahongista teetetyt tyylikkäät huonekalut ja sisustustavara tarjoavat vaihtelua ja ekslusiivisuutta laadusta tinkimättä.

Pian myös helsinkiläisiä hemmotellaan persoonallisilla tuotteilla, sillä Sasu’s Playhouse avaa elokuussa A&A Designin kanssa yhteisen liikkeen Fredrikinkadun ja IsoRobertinkadun kulmaan.

Rihkamakatu 2

 

Ranta-Aitta

Vanhan tavaranliike Ranta-Aitta on nimensä mukaisesti perustettu joen törmälle punamullalla maalattuihin aittoihin, joissa on kauan sitten varastoitu hedelmiä, viinejä, mausteita, kahvia ja tupakkaa. Liike koostuu useista tiloista, joista löytyy huonekaluja, valaisimia, tauluja ja lasia.

Jokikatu 12

 

Skafferi 

Siirtomaatavaraliike Skafferista löydät irtoteetä, kahvia, mausteita, öljyjä, tuoreita herkkuja sekä makeisia vanhan ajan tyyliin kauniisti esille laitettuna. Täällä voit myös istua hetkeksi alas nauttimaan kupin teetä tai kahvia. Vuonna 1914 Fanny Parhiala perusti siirtomaatavaraliikkeen Hesinkiin ja hänen jalanjäljissään Skafferissa palvellaan jo neljännessä sukupolvessa.

Jokikatu 41

 

Jokikadun Antiikki  

Pieni ja kompakti liike historiallisessa Porvoon linnassa on pullollaan hurmaavia pientavaroita, lasiesineitä,  valaisimia ja huonekaluja. Tänne voi unohtua selailemaan menneen maailman aarteita ja designia pitkäksikin aikaa.

Jokikatu 12

 

Vanille Home

Kun maalaisromanttinen tyyli on sinun juttusi, niin Vanille Home tarjoaa laadukkaan valikoiman. Rakkaudella valitut tekstiilit, astiat, pientavarat, valaisimet ja kynttilät tuovat arkeen kauneutta.

Jokikatu 16

 

Tunnelmallisilta kaduilta löytyy paljon lisää liikkeitä mm. Design Deli (Jokikatu 41), joka on ekologisen ja eettisen nykymuotoilun ystävän must-paikka. Viihtyisät kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkkuja ja virkistystä kävelykierroksen lomassa. Niiden esittely onkin jo oman juttunsa arvoinen. Ja voiko Porvoossa käydä poikkeamatta legendaarisessa suklaa- ja makeistehtaan myymälässä. Brunbergin liike sijaitsee osoitteessa Välikatu 4.