Valloittavat valaisimet Milanossa

Milanon huhtikuisilla huonekalu- ja muotoilualan messuilla oli huonekalujen lisäksi kattava valaisinnäyttely, Euroluce. Messuhallit, joissa esiteltiin valaisinuutuuksia, olivat täynnä mitä mielikuvituksellisimpia valaisimia. Nykytekniikan salliessa valaisin taipuu monelle mutkalle ja on litteääkin litteämpi.

Milanossa esillä olleita valaisimia oli valmistettu metallista, muovista ja puusta. Riippu-, pöytä- ja lattiavalaisimissa oli hauskuutta ja monimuotoisuutta. Hyvän yleisvalaistuksen seurassa kohde- ja tunnelmavaloilta ei vaadita niin paljon tehokkuutta, vaan ne voivat olla kuin taideteokset. Euroluce-näyttelyssä oli mukana myös suomalaisia valaisinvalmistajia.

 


Secton koivusta valmistettu Aspiro, jonka väripilkku on johdossa.

 


Luceplanin Compedium Circle.

 


Showroom Finland Pilke-sarjan valaisimista löytyy riippuvalaisimien lisäksi pöytä- ja lattiavalaisimia. Pilke-valaisimet on valmistettu koivuvanerista, design Tuukka Halonen.

 


Luceplan Mess-valaisin näyttää verkkokassilta.

 


Espanjalaisen Estiluzin yksinkertaisia Recvolta-valaisimia saa värikkäinä tai tyylikkäinä mustina.

 


Tuukka Halosen Showroom Finlandille suunnittelema Havas-valaisin on valmistettu luonnonvärisestä koivuvanerista.

 


Alumiinista ja korkista valmistettu Estiluz Pila-riippuvalaisin sopii sekä yksin että ryhminä käytettäväksi.
 

Arkkitehti Zaha Hadid on suunnitellut ylellisen Aria-valaisimen italialaiselle Slampille.Italialaisen Artdesignin riippuvalaisimissa hillityn ulkokuoren sisältä paljastuu värejä.

 


Showroom Finlandin Hiili-riippuvalaisimet ovat Tuukka Halosen suunnittelemat.

 


Doriana ja Massimiliano Fuksas ovat suunnitelleet Slampille Charlotte-valaisinsarjan.

 


Artdesign Matt-sarjan Jazz-riippuvalaisin sopii sekä lastenhuoneisiin että työhuoneisiin. Valaisimen pintaan voi kirjoittaa liidulla muistiin tärkeitä asioita tai päivän mietelauseita.

 


Johtojen ei aina tarvitse olla suorassa, vaan ne voivat olla värikkäinä ja kiemurtelevina juuri se juttu huoneen sisustuksessa. Artdesignin riippuvalaisimia.

 


Valaisinvalinnat voivat olla hauskoja ja leikitteleviä, kuten nämä Artdesignin juustoraastimilta näyttävät valaisimet, jotka voi laittaa kattoon, seinälle tai pöydälle. Sopii mainiosti keittiöön.