Valkoisten kaakeleiden lumoissa

Valkoiset kaakelit ovat olleet jo pidemmän aikaa suosikkini kylpyhuoneen seinän viimeistelyssä. Mielestäni ne eivät vaikuta lainkaan laitosmaiselta vaan ajattoman klassiselta. Seinäkaakeli voi olla joko neliön tai suorakaiteen muotoinen, mosaiikkilevy tai kolmiulotteinen kaakeli. Tässä kivoja esimerkkejä:

Neliömuotoinen kaakeli on klassisesti kaunis neutraaliuudessaan. Sopii hyvin retrohenkisiin kylpyhuoneisiin – sen avulla kivat kalustot pääsevät korostetummin esille. Kuvassa olevat kaapit ja peilit Svedbergsilta.

 

Tiilenmuotoiset kolmiulotteiset kaakelit saavat seinäpinnan elämään ja ne toimivat parhaiten lattiasta kattoon asennettuina. Suihkuverho luo romanttisen tunnelman ja sopii yhteen kuvassa näkyvän suihkusetin kanssa, joka edustaa Hansgrohen sarjaa Stilwelt Classic.

 

Mosaiikkilevy sopii hyvin pieniin kylpyhuoneisiin. Laatan kolmiulotteisuudesta johtuen heijastelee se kivasti valoa. Kuvassa näkyvä kalusto Svedbergsiltä, kuva Patrik Johäll.

 

Valkoisten kaakeleiden hyvä puoli on myös se, että sauman väreillä voi leikitellä. Musta-valkoinen suihkuverho sekä pyykkikori Ferm Livingiltä. Kyseistä tuotemerkkiä myy esimerkiksi Finnish Design Shop.

 


Suorakaiteen muotoiset kaakelit toimivat hyvin tilavammissa kylpyhuoneissa. Vaakasuoraan asennetut laatat tekevät tilasta näennäisesti laajemman kun taas pystysuoraan asennetut näennäisesti korkeamman. Isokokoisten laattojen etu on myös se, että niiden asennustyö tulee yleensä halvemmaksi verrattuna pienikokoisiin. Kuvan kalusto edustaa Svedsbergsin Forma-sarjaa ja suihkusetti Svedsbergsin Fjord-sarjaa.