Valitse oma kattaustyylisi kevään juhliin!

Kevät ja koulut lähenevät loppuaan ja pian on aika juhlia ylioppilaita sekä opintonsa päättäviä nuoria. Juhlien järjestämisessä on puuhaa ja kauniin kattauksen suunnittelu on tärkeä osa juhlajärjestelyitä. Poimi täältä vinkit erilaisiin juhlakattauksiin.

Rennosti yhdistellen

Yhdistele huoletta erilaisia astioita juhlapöydässä. Kata pöytään arki- ja juhla-astiat, lainaa loput ystäviltä ja sukulaisilta. Lopputulos voi olla yllättävän kodikas ja kaunis. Tässä teemana on sinivalkoisuus. Ja sitten vaan nauttimaan juhlista omenapuun alle!

Kuva: Rörstrand

 

Makoisia juhlia

Herkullinen ja raikas tyyli syntyy käyttämällä valkoisia muotoilultaan yksinkertaisia astioita ja kattaustekstiilejä. Tähän yhdistellään muutamaa väriä koristeiden ja herkkujen muodossa. Nam!

Kuva: Arabia

 

Yksinkertainen on kaunista

Minimalistisen tyylin suosija jatkaa juhlatyylissään samaa linjaa. Kattauksessa riittävät selkeät astiat, joista osassa on hillitysti väriä. Aallon klasikkomaljakkoon tyyliin sopivia kukkia ja valmista tuli!

Kuva: Iittala

 

Tyylikkäästi etnistä

Älä tingi tyylistä juhlapäivänäkään. Kauniisti kuvioidut astiat luovat tunnelmaa ja väriä pöytään ilman suurempia ponnisteluja. Lisää joukkoon servetit ja kukkakimppu ja kattaus on valmis. Värillä tai ilman!

Kuva: Zoco Home

 

Klassisen tyylin fanittajalle

Kultareunaiset lautaset ja aterimet englantilaiseen tekevät taatusti vaikutuksen. Klassinen kattaus toimii aina. Jos haluaa hieman irrotella, voi osa lautasista olla kuvioituja. Tässä tyylissä ei voi mennä pieleen!

Kuva: Wedgewood

 

Väri-ilottelua

Yhdistele rohkeasti kattauksessa eri värejä. Tumma pöytäliina tarjoaa upean taustan värikkäille astioille. Näyttävä kukka-asetelma toistaa astioiden värejä, jolloin kokonaisuudesta ei tule levoton. Iloa ja eloa juhliin!

Kuva: Mateus