TUKHOLMAN TULIAISET

Helmikuun alussa kokoontuivat sisustusalan ammattilaiset Tukholman huonekalumessuille. Tukholma ei pettänyt tälläkään kertaa. Huonekalujen ja valaisimien täyttämät hallit Älvsjön messukeskuksessa kokosivat kattavasti Skandinaavisen suunnittelun uusimmat helmet. Messujen lisäksi kaupungissa oli runsaasti erilaisia designtapahtumia ja sisustus- ja lifestyle liikkeissä oli teemailtoja ja avoimia ovia.

Sisustuksen trendit seuraavat muotimaailman menoa, samoja värejä ja kuoseja löytyy verhoilukankaista. Messutuliaisina tarjoilemme uusia muotoja, vanhoja tuttuja, hempeitä värejä, kevyitä ratkaisuja ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Tyylikästä retroa

Tekniikka on mahdollistanut radioiden ja äänentoistolaitteiden pienentymisen vuosi vuodelta, äänen siitä kärsimättä. Nettikaupat ovat pullollaan erilaisia retroradioita, mutta Tukholmassa vastaa tuli oikea namupala. Vifan radiot. Tanskalainen Vifa oli nimennyt tuotteensa pohjoismaiden pääkaupunkien mukaan; Helsinki, Stockholm ja Copenhagen. Näissä radioissa on taidokasta muotoilua ja upeita yksityiskohtia.

 

Pompulanauhat takaisin

Verhoilukankaissa näkyi myös retrohenkisyyttä. Kuosillisia kankaita oli samettipintaisina ja plyysisamettisina. Pitkät sivuverhot sidotaan pompulanauhoilla nippuun ja samaa pompulanauhaa käytetään koristamaan sohvatyynyjä. Päivitä tyynyt talviasuun laittamalla villatupsut kulmiin. Kuvien tekstiilit ovat Romon.

 

Let´s never forget the first time we met

Muutama vuosi sitten tapasin näillä samoilla Tukholman messuilla ensimmäistä kertaa ihanat sisarukset Betten ja Cillan. Se tapaaminen jäi mieleen. He olivat innostuneita, positiivisia ja tuotteisiinsa uskovia nuoria naisia. He olivat ensimmäistä kertaa messuilla. Sen jälkeen olen seurannut heidän menestystään. Enkä ole unohtanut ensimmäistä kohtaamistamme. Tukholmassa oli esillä BEdesignin Lume naulakko ja Fan tuoli.

 

Väriä säästämättä

Keittiövälineet ja kodin pientavarat ovat saaneet lisää väriä. Normann Copenhagen sävytti salaattiottimet ja juustoraastimet hennoilla pastellisävyillä. Normann Copenhagen on onnistunut osuvasti luomaan uutta Pohjoismaista muotoilua. Heidän tuotantonsa jatkaa tanskalaisen suunnittelun vankkumatonta linjaa, joka on skandinaaviseen makuun.

 

Selkeää ja simppeliä

Hem on tullut markkinoille uudistamaan huonekalualan verkkokauppaa. Tuotteet ovat selkeitä ja yksinkertaisia. Kerstin Sylwanin ja Jenny Stefansdotterin Hem:lle suunnittelema Kuu lamppu on hauska ja leikkisä.

 

Kevyesti kestävää

Julkisten tilojen kalusteiden valmistajana Mobel on löytänyt tuotteisiinsa modernia kepeyttä.  Mobelin korkeatasoinen muotoilu on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä design kilpailuissa. Osa tuotteista on valittu myös pysyväisnäyttelyyn Chicago Athenaeumiin. Kuvan pastellinväriset Kila tuolit ja mustan Viuh tuolin on suunnitellut sisustusarkkitehti Jouko Järvisalo. Julkisen tilan kalusteet voivat olla myös siroja ja värikkäitä.