Tukholman parhaat vintagekaupat

Tukholman Södermalmilla sijaitsee kaksi vintagekeidasta, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkaohjelmaan, jos mielii itselleen matkamuistoja vuosien takaa. Valikoima on molemmissa kattava. Jos mielessä on jokin tietty vintageaarre, näistä se suurella todennäköisyydellä löytyy. Mikäli matkalaukku on jo täynnä, näistä liikkeistä saa mukaansa joka tapauksessa elämyksen, paljon inspiraatiota ja ideoita kotiin viemisiksi.

Dusty Deco

 

Hornstullstrandilla sijaitseva Dusty Deco sai alkunsa omistajien huonekalujen ja taiteen keräilyharrastuksesta. Kauppa toimi aluksi viikonloppuisin pop up –periaatteella. Toiminta vakinaistui suuriin tiloihin Södermalmilla.

Esillä on kattava valikoima kalusteita, valaisimia ja taidetta, sisustuksen pienesineitä ja patsaita unohtamatta.

Teollisuustyylin ystävät löytävät täältä varmasti jotain. Myös vanhoja nahkatuoleja ja –sohvia on paljon tarjolla.

Tyyli- ja tuotevalintoja ohjaa omistajien oma maku. Kaikki tavarat ovat sellaisia, joita omistajat voisivat kuvitella hankkivansa myös omaan kotiinsa.

Osoite: Hornstullstrand 7, Stockholm (Södermalm)

 

Brandstationen

 

Brandstationen tarkoittaa paloasemaa. Tässä liikkeessä vintagekuume sammutetaan mielenkiintoisella valikoimalla kalusteita, koruja ja pienesineitä. Vaarana toki on, että kuume yltyy entisestään.

Kaupan sisustus on upea kokonaisuus ja kaikki on laitettu esille kauniisti ja parhain päin. Kaikki tuotteet ovat omistajan huolellisesti valitsemia. Hän matkustelee paljon mm. Amerikassa etsien aarteita vintagekauppoihinsa.

Tunnelma on pysähtynyt ja levollinen. Kaupassa piipahtaminen tarjoaa levähdystauon keskelle hektistä shoppailupäivää.

Vintagekorujen valikoima on suuri. Korut ja kellot ovat kauniisti esillä useissa vintagevitriineissä – tottakai!

 

Osoite: Hornsgatan 64, Stockholm (Södermalm)

Instagram: @BRANDSTATIONEN