Top10 – kevään ihanimmat matot

Mattovalikoima on monipuolistunut viime vuosina ja entistä enemmän suomalaisissa kodeissa nähdään kuviollisia sekä värillisiä mattoja. Laadukas ja kaunis matto kestää kauan oikein hoidettuna ja antaa persoonallisen ilmeen huoneelle. Katso alta toimituksen suosikit keväisen kodin kaunistajaksi.

1. Yhdistele rohkeasti

Eri värit ja kuosit toimivat hyvin yhdessä vaaleassa kodissa. Matot voivat olla huolettomasti lomittain. Kuva Ellos.

 

2. Tyylillä kulunutta

Dayton -puuvillamaton huoleton ja rento vaikutelma syntyy kuluneen näköisestä painetusta kuviosta. Toimii niin olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin. Hinta 119 e (140x200cm), Ellos.

 

3. Klassikon aineksia

Suunnittelijapariskunnan Saana ja Ollin suunnittelema Piilopirtti on yksinkertaisuudessaan upea. Ajaton käsipiirretty viivakuvio on jännittävä ja hillitty. Hinta 175 e (160x230cm), Finarte. Kuva Saana ja Olli.

 

4. Näyttävästi mustavalkoista

Tillfälle-matosta löytyy suurempaa ja pienempää kuviota, joka löytyy maton molemminpuolin tehden siitä pitkäikäisen. Hinta 129 e (140x200cm), IKEA.

 

5. Leikkiä muodoilla

Avaruusseikkailu-maton takaa löytyy suunnittelijapariskunta Saana ja Olli. Harmonisen värityksen saanut villamatto leikittelee matemaattisilla kuvioilla. Hinta 240 e (120x120cm), Mum's.

 

6. Skandinaavista fiilistä

Annon Skandi-villamaton kuvio pohjaa skandinaavisiin perinteisiin. Moderni matto, joka sopii moneen sisustustyyliin. Hinta 259,99 e (160x230cm), Kodin1.

 

7. Graafisen kuvion ystävälle

Molla Millsin suunnittelema Lato-matto on tyylivarman sisustajan valinta. Geometrinen kuviointi yhdistyy tyylikkäästi mustan, valkoisen ja vihreän kanssa. Hinta 269 e (140x200cm), Forme.

 

8. Kansanperinnettä modernisti

Marianne Puiston suunnittelema Aatos-matto on moderni ja samalla nostalginen. Puuvillamattoa löytyy useammassa värissä. Hinta alk. 69,95 e, Kodin1.

 

9. Ei aina lattialle

Perinteisellä kudontatekniikalla käsin valmistetut Ferm Livingin Kelim-matot ovat uniikkeja. Kauniin maton voi myös ripustaa seinävaatteeksi. Hinta 239e (140x200cm), Finnish Design Shop.

 

10. Klassista pienemmälle budjetille

Jos budjetti ei anna myöten ostaa aitoa paimentolaismattoa, niin edullisempia vaihtoehtoja on myös tarjolla. Tanger-ryijymatto on hyvännäköinen. Hinta 159 e (160x230cm), Ellos.