Tapetilla tapetti

Jos pitkään muodissa olleet valkoiset seinät ovat alkaneet kyllästyttää, niin tapetoimalla seinän tai kaksi, saat aikaan uutta eloa ja pintaa huoneeseen. Tapetti elävöittää, muuttaa ja uudistaa huoneen ilmettä. Syksyn tapettivalikoima on laaja, malleissa löytyy rouheita betoni- ja kiviaiheita, pehmeitä tekstiilikuvioita tai vaikka tähtitaivas. Tapeteissa on mistä valita.

Amsterdamissa asuva suunnittelija Ulf Moritzin mielestä tapetin täytyy olla enemmän kuin kauniita kuvioita. Sen tulee herättää myös tunteita. ”Katsojan tulisi koskettaa tapetin pintaa ja lumoutua sen edessä”, sanoo Moritz. Hän on suunnitellut uuden malliston saksalaiselle Marburg Wallcoveringsille.

 

1. Vintagea

Upeita, himmeitä mattapintoja yhdistettynä metallinhohtoisiin yksityiskohtiin.  Estelle – ja Opulence II – kokoelman tapetit sopivat erinomaisesti sisustukseen, jossa on keskitytty olennaiseen elegantteja ja moderneja elementtejä unohtamatta. Tapetit luovat täydellisen taustan esimerkiksi vintage – tyylisille kalusteille ja ylellisille kattokruunuille.

 

2. Verhoilua

Muutama vuosi sitten markkinoille ilmestyi aaltopeltiä muistuttava tapetti. Siitä tuli hittituote. Sen nähdessään oli melkein aina pakko koittaa, onko se aaltopeltiä. Nyt Harald Glööckler – mallistosta löytyy tapetti, joka muistuttaa erehdyttävästi suoria hyvin laskeutuvia verhoja. Vaikuttavaa. Ja kun sen pariksi laitetaan vielä verhotampein varustettu kuviollinen tapetti, niin kelpaa salongissa olla.

 

3. Kukonaskelia

Kalusteiden verhoilusta tuttu kukonaskel-kuvio on siirtynyt myös tapettien pinnalle. Ulf Moritzin suunnittelemissa tapeteissa on hienostuneita klassisia värejä, mutta hän on myös muunnellut kuvioita lennokkaasti. Sopii hyvin tehostetapetiksi.

 

4. Betonia

Erilaiset betoni- ja kivipinnat sopivat oleskelutiloihin, kotiteatterihuoneisiin, pelihuoneisiin ja muihin vapaa-ajantiloihin. Oikeat kivipinnat ovat raskaita, mutta tapeteissa niistä tulee kevyempiä. Vähäeleinen ja teollisuushenkinen betonipinta on hyvä tausta villeimmillekin ideoille.

 

5. Palloja ja ympyröitä

Palloilla ja ympyröillä saadaan pehmeitä graafisia kuvioita. Symmetrisiä kuvioita pehmentävät varjot ja hieman kohollaan olevat pallot. Erilaiset pyöreät muodot tuovat sisustukseen leikkisyyttä. Ulf Moritzin Imagination – kokoelma.

 

6. Tähtitaivasta

Ulf Moritzin Imagination – kokoelmassa on myös tähtitaivastapetti, joka voidaan kiinnittää joko kattoon tai seinään tehostetapetiksi. Tähtitaivastapetissa on käytetty digitaalisesti painettujen kuvioiden lisäksi satunnaisesti lisättyjä kristalleja. Tapettia on saatavana kahtena eri versiona.