Syksyn värejä ja samettiunelmia – Habitare 2018

Kävimme Habitaressa tutustumassa syksyn 2018 viehättäviin sisustustrendeihin. Poimimme parhaat tavat, joilla voit soveltaa trendejä omassa kodissasi.

Sametin pariksi mustaa ja valkoista

Oranssi samettisohva on kutsuva keidas pimenevässä syksyssä. Kaunis väri tulee upeasti esiin mustaa seinää vasten ja keveät valkoiset sohvapöydät raikastavat kokonaisuuden. Sohvatyynyjen väriksi on valittu kylmää sinistä, jotta väripaletti pysyisi tasapainossa. Mattokin on vaalean beesin sävyinen – sohvan räiskyvä oranssi tarvitsee vastapainokseen neutraaleja sävyjä.

Osasto: Laulumaa

Kevennä rottingilla

Myös rottinki on tehnyt paluun 70-luvun tyylien rinnalla. Vaalea puupunos näyttää hyvältä tummanvihreää vasten ja se kantaa kauniisti myös oranssit sohvatyynyt. Paksu juuttimatto sopii hyvin kepeiden kalusteiden pariksi. Rottinki sopii moneen – somaksi sohvaksi, siroksi kukkapöydäksi ja tunnelmallisiksi valaisimiksi. Ehkä parasta rottingissa on se, että se onnistuu aina viemään ajatukset kesään.

Osasto: Innolux

Panosta valaistukseen

Rohkeiden ja runsaiden värisävyjen tai syntisen sametin rinnalla myös valaistuksen täytyy olla kohdillaan. Valaistuksen tarkoitusta kannattaa miettiä tarkkaan. Halutaanko sen avulla luoda tunnelmaa vai halutaanko kirkastaa tilaa tai työpistettä? Mihin vain tarkoitukseen löytyy silmiä hiveleviä vaihtoehtoja.

Osasto: Sessak Lightning

Tuo trendivärit myös keittiöön

Keittiössä käytännöllisyys tulee ensimmäisenä, mutta sen ei silti tarvits tarkoittaa kylmän teräksisiä pintoja. Näyttävästi muotoiltuja hanoja sekä upotettuja tiskialtaita saa myös trendikkäissä messingin ja kuparin sävyissä. Ja miksipä kodin sydäntä ei myös kruunaisi näyttävästi samansävyisellä valaisimella?

Osasto: Lapetek, Blanco, flamec

Hulluttele makuuhuoneessa

Syksy on kotoilun kultakausi, joten makuuhuoneen mukavuuteen ja tekstiileihin kannattaa panostaa. Koska makuuhuone on oma kotikolosi, voi siellä kokeilla rohkeasti erilaisilla väriyhdistelmillä ja kerroksilla.


Osasto: Stockmann, Kierrätyskeskus

Teksti ja kuvat: toimitus