Syksyn sävelet sisustuksessa

Sisustajan koti on tänä syksynä mausteisen värikäs ja kutsuvan pehmeä.  Trendikäs sisustaja yhdistelee värejä, kuvioita ja materiaaleja persoonallisiksi kokonaisuuksiksi sekä täydentää sisustusta luonnosta kerätyillä heinillä ja kaisloilla.

Mausteinen keltainen sopii syksyyn

Syksy tuo tullessaan sisutukseen runsautta ja rehevämpää sävymaailmaa. Vaaleat hiekan sävyt saavat rinnalleen suklaanruskeaa ja mustaa. Vahvoja, lämpimän terrakotan sävyjä rikastetaan leijonankeltaisella tai jalokivimäisellä smaragdinvihreällä. Myös 80-luvulta tuttu sähkönsininen on palannut. Intensiivinen sininen toimii parhaiten maltillisesti annosteltuna, yhdistettynä vaaleiden hentojen sävyjen kanssa.

Yhdistele värejä ja kuoseja ennakkoluulottomasti

Viime vuosina sisustamisen ideologiana on ollut yhä enemmän kierrätys ja kriittinen kuluttaminen ja sen myötä kalusteita hankitaan ainakin osaksi vintage- ja second hand-ostoksina. 50-luvun kalusteet, etenkin tiikkiset senkit ja tuolit ovat olleet jo pitkään sisustajien suosikkeja, mutta kysyntää on myös 70-luvun kalusteilla. Edelläkävijöiden katseet hamuavat jo kasarikalusteita ja etenkin lasipöydät, kaarevat peilit sekä rottinkiset Venetsia-tuolit kiinnostavat sisustajia.

Messinkinen second hand tarjoiluvaunu näyttää hyvältä tänäkin päivänä

Mielenkiintoisimmat ja edullisimmat sisustuselementit löytyvät luonnosta. Kuivaneilla oksilla, kaisloilla ja heinillä saa luotua kotiin kauniita asetelmia maljakoihin. Pyöreäksi hioutunut kivi tai rannalle ajautunut simpukankuori voivat olla kodin persoonallisin esineasetelma. 80-luvulta tuttuja kuivakukkakimppuja näkyy taas alan lehdissä, uudistuksena niihin lisätään mukaan siemenkotia ja heiniä tuomaan asetelmaan graafisuutta.

Materiaaleista eniten pinnalla on puu. Sitä käytetään niin sisustuksen pintamateriaalina sisustuspaneeleissa ja erilaisina rimoituksina sekä kalusteissa. Aiemmasta poiketen puun kaikki sävyt ovat nyt salonkikelpoisia, aina vaaleasta haavasta tummanruskeaan pähkinäpuuhun, ja niitä yhdistelläänkin ennakkoluulottomasti.

 

Aidon taiteen asema sisustuksessa on kasvanut viime vuosina. Ilahduttavasti myös nuoret yhä useammin personoivat kotinsa seinät aidolla taiteella printtijulisteiden sijaan. Kynnystä aitojen teosten hankintaan madaltavat taidelainaamot, ja myös kirpputori on hyvä paikka löytää taidetta kotiin hieman huokeampaan hintaan.