Syksyn kauneimmat matot

Matot tuovat kotoisuutta ja lämpöä kotiin. Monenlaiset kuosit ovat virkistäviä vaihtoehtoja yksivärisille matoille ja niitä onkin saatu jo ihastella jonkun vuoden ajan. Värit ja kuviot kasvattavatkin suosiotaan luonnonmateriaalien ja käsintehtyjen mattojen rinnalla.

Huolettomasti käsin piirretyt viivat ja linjat luovat mielenkiintoa ja elävyyttä mattoon. Klassinen kalanruotokuvio on tyyliltään ajaton ja kokonaisuutena hyvin harmoninen. Suunnittelijat Saana ja Olli, valmistaja Finarte.

 

Leveät raidat muodostavat värileikin antaen matolle ryhtiä. Paperinarusta valmistetut matot ovat suomalaisen muotoilun klassikoita. Valmistaja Woodnotes.

 

Meriheinästä kudottu matto on kaunis ja käy mainiosti olohuoneeseen tai vaikkapa parvekkeelle. Sinnerlig-mallisto, valmistaja Ikea.

 

Graafiset unisiepparit ja sulat koristavat Paola Suhosen suunnittelemaa mattoa turkoosin väreissä. Inspiraatio matolle on saatu Amerikan luonnosta ja kulttuurista sekä hippimäisestä kiertolaiselämäntyylistä. Valmistaja Finarte.

 

Pallokuvioinen matto käy tilaan kuin tilaan. Sen kääntöpuolella löytyvät vastavärit joten mattoa voi käyttää molemmin puolin.  Valmistaja Forme.

 

Lämpimät maanläheiset sävyt sointuvat kauniisti yhteen matossa, joka on varmasti ihastuttava väriläiskä kodin sisustuksessa. Valmistaja Ferm Living, Room21.

 

Kaunis kuvio ja turkoosi väri tuovat lämmön tuntua kotiin. Tämä matto on upea yksityiskohta erityisesti muuten vaaleassa kodissa. Ellos.

 

Raikkaan värisessä raitamatossa yhdistyvät skandinaavinen muotokieli  ja afrikkalaiset työtavat sekä materiaalit. Valmistaja Mifuko, Stockmann.

 

Tyylikkäässä matossa näkyy karjalainen tekstiiliperinne sekä vivahdus marokkolaista tunnelmaa. Valmistaja Anno, Kodin1.