Parhaat sisustusliikkeet: Sydänsuomen helmiä

Sisustussuunnittelija Johanna Mäkelä esittelee lempiliikkeitään Saarijärveltä ja Jyväskylästä. Mukana on vanhain tavaran liikettä, kukkakauppaa, piensisustustavaraliike ja modernia designia.

Niin paljon kun nautinkin pääkaupunkiseudun sisustusliikkeissä kiertelemisestä, löytyy myös keskisestä Suomesta aivan ihania pikku kauppoja, joissa tulee huokailtua aika ajoin. Alla esittelen mielestäni mielenkiintoisimmat. Varmasti monta on vielä kokonaan käymättä…

 

Vanhan tavaran liike Kaiho

Kaiho sijaitsee Saarijärven vanhassa keskustassa vesistön äärellä, 1860-lukulaisen kauppakiinteistön päädyssä. Kaiho ostaa ja myy aarteita sekä designia menneiltä ajoilta. Myytävät tavarat ovat pääsääntöisesti kotimaista tai ainakin Suomessa käytössä ollutta. Kaihossa ei kannata käydä kiireellä, tuhansien tavaroiden ihastelussa kuluu aikaa. Liike on tunnettu erityisesti vintage-valaisimistaan, joita käydään ostamassa ympäri Suomen. Kaihon omistajan rento ja positiivinen asenne sekä pikkuapulaisten (lastenlasten) oma pieni myyntikoju keskellä liikettä on uniikeinta, mitä olen kohdannut.

Paavontie 4, 43100 Saarijärvi

p.0400 677 391, velituomo.kuusela@gmail.com

aukioloajat: la 10-14 (kesällä useamminkin), muulloin sopimuksen mukaan.

 

Saarijärven Kukkakulma

Saarijärven kukkakulma on nykyaikainen ja nuorekas kukkakauppa. Yli sadan neliön tilojen värimaailman sekä kalusteiden ja myytävien tuotteiden sijoittelun ovat suunnitelleet kaksi paikallista sisustussuunnittelijaa. Leikko- ja ruukkukukkien lisäksi myynnissä ovat sesongeittain vaihtuvat raikkaan väriset ruukut, maljakot, kynttilätuotteet sekä pienet sisustustavarat.

Leikkokukkakaappi on aina niin houkutteleva runsaine valikoimineen, että tästä liikeestä et voi poistua ostamatta kodin piristykseksi floristin ammattitaidolla sitomaa kimppua!

Virastotie 2, 43100 Saarijärvi

p.014 421 570, kukkakulma@luukku.com

aukioloajat: ark.9-17 la 9-14 (kesäsunnuntaisin 10-14)

 

Pienikamari

Pienikamari on Jyväskylässä sijaitseva persoonallinen kulmakauppa. Oikea lahjojen, lelujen ja piensisustuksen aarreaitta. Myynnissä on trendikkäästi mm. Bloomingvilleä, Fermlivingiä sekä Mailegia. Littlephantin hurmaavia virkattuja soittorasioita unohtamatta. Pienikamarissa asioidessa tulee pakottava tarve ostaa uudet kahvi- ja teepurkit, mukeja, pahvirasioita, puulaatikoita, säästöpöllöjä, keittiöpyyhkeitä… Sloganinsa mukaisesti Pienikamarissa on ”suuria elämyksiä pienille ja pieniä yllätyksiä isoille”.

Nettikaupasta voi tilata kaikenlaisia ihanuuksia, mutta tämä liike pitää kokea paikanpäällä.

www.pienikamari.fi

Kilpisenkatu 9, 40100 Jyväskylä

p.014 621 887, annukka@pienikamari.fi

aukioloajat: ark.10-17.30 la 10-14.30

 

Sisustus Ilo

Tämä skandinaavista ja italialaista designia myyvä sisustusliike on erinomainen piristys maalaisromanttisen ylitarjonnan keskellä. Mielenkiintoisimpina merkkeinä mainittakoon Alessi, Kartell, Eva Solo ja Design House Stockholm. ILO on täynnä piensisustusta ja kivoja tuliaistavaroita, mutta sieltä saa myös täyden palvelun sisustussuunnittelua. Erityisesti Cole & Son's tapettivalikoimat ovat päätä huumaavat. Palvelu on iloista ja asiantuntevaa. ILOsta lähtiessä on hyvin palveltu olo! ILOn verkkokauppa on myös kurkistamisen arvoinen.

www.sisustusilo.fi

Yliopistonkatu 21, 40100 Jyväskylä

p.050 555 0330, sisustusilo@sisustusilo.fi

aukioloajat: ark.10-17 la 10-14

 

Sisustussuunnittelija Johanna Mäkelä

sisustussuunnittelu valopilkku.

info@sisustussuunnitteluvalopilkku.fi

040 590 8176