Skandinaavinen sisustus esillä Tukholmassa

Skandinaavinen muotoilun esiinmarssi Tukholman huonekalumessuilla oli suomalaisen huonekaluteollisuuden juhlaa, esillä oli uutta muotoilua yhdistettynä taidokkaaseen puunkäsittelyyn. Pehmeät puuteriset pastellivärit näyttivät kevään värimaailman suunnan, muun muassa vaalean vihreä, sininen ja roosa. Materiaaleissa esiin nousivat luonnonmateriaalit kuten puu ja nahka.

Tukholman huonekalumessut tuovat vuosittain esille pohjoismaiden kalustevalmistajien parhaimmistoa, uusilla muodoilla ja uusilla väreillä. Messujen Greenhouse areenalla esittäytyivät kansainväliset muotoilijat ja muotoilukoulut, joukossa useita suomalaisia lahjakkuuksia. 

 

Suomalaiset kalustevalmistajat loistivat Tukholman huonekalumessuilla kirkkaasti. Hakolan Day-tuoli sai ensiesittelyn Tukholmassa.

 

Nikarin December-tuolissa on upea nahkainen istuinosa ja Café Classic-jakkara kätevä pikkutuoli, joka mahtuu pieneenkin tilaan. 

 

Pehmustettu versio täydentää Lavitta-tuoteperhettä lounge-tuolilla. Kuvan tuoli on pähkinäpuuta ja valmistaja Poiat.

 

Enean System-pöytä, Lottus-tuoli ja Puck-rahi edustavat kokonaisuutta, jollaisia nykyään kootaan erilaisista ja erivärisistä kalusteista. Kuppituolit ovat tuolien klassikkoja. 

 

ILMEIKKÄITÄ SEINÄHYLLYJÄ

Kevyiden hyllyköiden voittokulku jatkuu. Hyllyjä voi ryhmitellä seinille joko ryhmitellen tai yksitellen. Vaaleanpunainen hylly on tanskalaisen Nomessin ja kevyt musta hylly on Lasse Sortkkjaerin. Ruotsalaisen Mazen Pythagoras-hyllykön juju on metallisessa kiinnittimessä, jonka voi sijoittaa hyllyn ala- tai yläpuolelle.

 

Valkoisia hyllyjä edustavat String ja Hakolan Lempi-hylly.

 

SARJAPÖYTIÄ JA NYPPYLÄMATTOJA

Oleskelutiloihin laitetaan erikokoisia pöytiä ryhmiin ja yksitellen. Pöydät muodot voivat vaihdella neliöstä ympyrään ja kuutioon. Mattoihin on tullut erilaisia pintoja, jotka sopivat etenkin puisten huonekalujen kanssa.

 

Sarjapöydät ovat tulleet jäädäkseen siirreltävyyden ja monimuotoisuutensa ansioista. Pyöreät pöydät ovat Rowicon ja Kuusio-pöydät Antrei Hartikaisen.

 

Tiscan Olbia Montana sopii hyvin puisten huonekalujen pariksi. Tiscan villamattojen valikoimista löytyy 96 väriä ja 26 erilaista struktuuria. 

 

VIIMEISTELTYJÄ YKSITYISKOHTIA

Huonekalujen ja tekstiilien lisäksi kotiin on saatavilla taidokkaita ja yksityiskohdiltaan viimeisteltyä kodin pientavaroita, joilla saa ilmettä.

 

Vaahterasta valmistetut Verso-salaattiottimet ovat Antrei Hartikaisen huipputyötä.

 

ORNA by johan valmistaa suomalaisesta koivusta pientarvikkeita, kuten kirjekuoriboxeja ja avaimenperätelineitä.

 

Hakolan Lazy-sohva on nimensä mukaisesti laiskotteluun kutsuva. Käsinolla olevaan nahkataskuun saa sopivasti esim. kaukosäätimen.

 

Studio Kaksikon eli Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin käsipeili on suunniteltu Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Mobile Home 2017 – paviljonkiin Pariisiin.

 

Antrei Hartikainen valmistaa taidokkaita pieniä puulusikoita vaahtera-, pähkinä- ja kirsikkapuusta.

 

Ihana Vitran Home Sweet Home – vieraskirja kerään muistot ystävien vierailuista kodissasi.  Vieraskirjan design Alexander Girard.

 

Tukholman huonekalumessut  7.-11.2.2017