Skandinaavinen muotoilu esillä Milanossa

Milanossa 56. kertaa järjestettävillä Salone Internazionale del Mobile 2017 huonekalu- ja muotoilualan messuilla oli vahvasti esillä skandinaavinen muotoilu. Milano kokosi kaupunkiin suunnittelijoiden kärkinimet. Messukeskuksessa oli huonekalujen lisäksi Euroluce-hallit, joissa esiteltiin valaisinuutuuksia. Milanon keskustan galleriat ja studiot olivat myös auki esitellen muotoilijoiden ja taiteilijoiden töitä. Messuilla oli 343.602 kävijää.

Raskaat kulmasohvat ja nojatuolit ovat saaneet väistyä kevyempien ja sirompien sohvien ja tuolien tieltä. Muunneltavuus ja toimivuus ovat oleskelutilojen kalusteiden avainsanat. Daybed oli tämän kevään messujen suurin trendi. 

Aitojen materiaalien, kuten puun ja nahan voittokulku jatkuu. Murrettujen ja utuisten värien rinnalla näkyi voimakkaitakin väriläiskiä. Tekstiileissä oli samettia ja voimakkaita kuoseja.

Ylellinen sametti oli useimpien sohvien ja lepotuolien verhoilukangas. Norman Copenhagenin Ace-sohvaryhmä. Kuva Norman Copenhagen.

 

Miten olemmekaan tulleet toimeen ilman näitä? Daybed, laveri, sohvasänky –miten vain. Verhoilumateriaaleina oli nahka, puuvilla, pellava, villa, huopa ja paperinaru.

 

Värikkäät jakkarat ja rahit piristävät sisustusta. Kuvat Norman Copenhagen. 

 

Kuva Norman Copenhagen.

Ruokapöydän tuoleissa oli kauniita muotoja ja luonnon materiaaleja, puuta ja nahkaa. Lepotuoleissa nähtiin niin ikään nahkaa.

 


Innon pöytiä saa RAL-värijärjestelmän keltaisena, punaisena, sinisenä ja vihreänä.

 

Tekstiileissä sametti ja veluuri olivat ehdottomat ykköset. Missoni Home on kuosien todellinen tyylitaituri.
 

Kun kodin työpiste on kunnossa ja päivitetty kauniilla esineillä, työkin maistuu. Kuvat Norman Copenhagen.