Sisustetaan taljoilla

Luonnonmateriaalit ovat mukavia sisustuksessa ja sopivat hyvin suomalaisiin koteihin. Taljat ovat perinteisesti kuuluneet pohjoisten maiden asukkaiden tykötarpeisiin, ja näin on edelleen. Taljoista on viime vuosina tullut yhä suositumpia sisustuksessa ja suomalaisten kodeissa.

Itse käytän taljoja kotonani paljon ja monessa eri kalusteessa. Yllä olevassa kuvassa olen sijoittanut istuintaljoja pinnasohvalle. Suuri Tiirinkosken talja sen sijaan lämmittää ja kaunistaa rottinkista keinutuoliani ja tekee keinuttelusta jos mahdollista, entistäkin mukavampaa.

Tiirinkosken tila sijaitsee Hämenlinnassa Vanhan Härkätien varrella ja on käymisen arvoinen kesäinen matkakohde sisustuspuoteineen kaikkineen.

Tiirinkosken taljat on pääosin alkuperäisrotu Ahvenanmaan saaristolampaan taljoja. Uniikit taljat ovat kaikki erilaisia. Lampaat ovat eläneet onnellisen elämän laiduntaen Tiirinkosken metsissä ja niityillä. Villa on karkeampaa ja vahvempaa, joten talja kestää hyvin käytössä.

Pienillä istuintaljoilla saa puolestaan pehmennettyä erilaisia jakkaroita, puupenkkejä ja vaikka ruokaryhmän tuoleja. Näitä istuintaljoja löytyy GOF:n valikoimista useissa värissä.

Kevään tullen taljat kannattaa ottaa mukaan terassille tai parvekkeelle. Ne lämmittävät mukavasti terassikalusteiden ja kelien ollessa vielä vilakat. Muista kuitenkin ottaa taljat yöksi takaisin sisälle, sillä ne eivät kestä kosteutta.