Sisustajan vinkit Tallinnaan

Lue alta vinkit, missä design- ja sisustusystävän kannattaa vierailla Tallinnassa. 

Viron pääkaupunki Tallinna on kohtuullisen kokoinen ja kompakti kaupunki joten yksikin päivä riittää monessa paikassa vierailuun, jos etukäteen tietää, missä ne sijaitsevat. Designista ja sisustuksesta kiinnostuneet löytävät sataman läheltä keskikaupunkiin asti monia mielenkiintoisia sisustus- ja designpuoteja. Keskustasta pääsee julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot nro 5, 18 ja 36 ja raitiovaunut nro 3 ja 4) helposti myös esimerkiksi Pärnun maantielle, mistä löytyy monet suurimmat huonekalumyymälät.

 

Intera myy kansainvälisiä laadukkaita tuotemerkkejä ja on Vitran virallinen jälleenmyyjä Virossa. Myymälästä löytyy esimerkiksi laaja valikoima Vitran pienesineitä. Pärnu mnt 160 D. 

 


Vepsäläinen/Bo Concept salongissa on hyvä mahdollisuus vertailla tuotevalikoimaa, esillepanoja ja hintoja Vepsäläisen Suomen myymälöihin. Pärnu mnt 158/1.

 


Muster -sisustussalongista löytyy laaja valikoima tuotteita romanttisen tyylin eri skaaloilta. Pärnu mnt 139. 

 

Estonian Design House myy virolaisten muotoilijoiden huonekaluja, valaisimia, vaatteita, asusteita ja koruja. Myymälä löytyy Solarisen kauppakeskuksesta, joka sijaitsee Estonia-teatteria vastapäätä. Estonia Puiestee 9. Toinen Estonian Design House-myymälä löytyy osoitteesta Kalasadama 8.

 


Heti Estonian Design House myymälän vieressä Solarisen keskuksessa on Les Petites -myymälä, josta löytyy virolaisten suunnittelijoiden, taitelijoiden ja valmistajien tuotteita – vaatteita, koruja, kosmetiikkaa jne. Kuvassa Viron yhden tunnetuimman korumuotoilijan Tanel Veenren korvakorut. Les Petitesillä on myös toinen myymälä osoitteessa Telliskivi 60A.

 


Tallinn Design House on virolaisen muotoilun edustustila Rottermannin kvartalissa. Myymälässä voi tutustua ja ostaa virolaista muotoilua ja tuotemerkkejä ja sen tiloissa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia, esittelyjä ym. Kuvassa Karmen Saatin keraamiikkaa, KOOSdesign liinat sekä 4ROOM:in valaisin. Rotermanni 14.

 

Tali-myymälä Balti Jaaman lähettyvillä edustaa yhtä suurimpaa designmyymälää Virossa. Avarissa tiloissa on mukava tutustua virolaisten taitelijoiden, huonekalu-, muoti- ja korusuunnittelijoiden tuotantoon. Kotzebue 33.

 

Kansainvälisesti tunnetun tekstiilisuunnittelijan Mare Kelpmannin liike löytyy Telliskiven Loomelinnakusta. Täällä voi tutustua Mare Kelpmannin sisutustekstiileihin ja vaatteisiin. Balti Jaaman lähettyville jäävästä Telliskiven Loomelinnakusta löytyy lisätietoa täältä.   

 

Balti Jaaman uusi tori on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Uuden tilan arkkitehtuurista on vastannut Viron huippuarkkitehtitoimisto Koko. Torirakennus on viihtyisä mukava kauppahalli, josta löytyy perinteisen torin lisäksi ruokakioskeja ja trendikkäitä katuruokapaikkoja, kahviloita ynnä muita puoteja ja myymälöitä.