Salonkikelpoinen vinyylilattia

Muovimatoista tulee mieleen lattiapäällysteet, joilla vuorattiin 1960-luvulla pesutilojen lattiat ja seinät. Ne ovat kaukana tämän päivän lattiapäällysteistä, jotka ovat kauniita ja tyylikkäitä designlattioita, puhumattakaan helppohoitoisuudesta ja ekologisuudesta. Muovimatto on siirtynyt salonkikelpoiseksi.

Ruotsalainen Nils-Erik Eklund aloitti mattoyrityksensä tekstiiliteollisuuden jätteistä valmistamillaan räsymatoilla. Näin syntyi Bolon vuonna 1949. Myöhemmin yritys keskittyi vinyylimattojen valmistamiseen ja perinteinen kutomo muuttui kansainväliseksi brändiksi. Kolmannen sukupolven edustajat Annica ja Marie Eklund ovat luotsanneet yrityksen kansainvälisille markkinoille ja aloittaneet yhteistyön italialaisen muotitalo Missonin kanssa. Valmistus tapahtuu edelleen Ruotsissa, josta tulee myös matoissa käytettävä raaka-aine.

 

Bolonin vinyylilattiapäällysteitä näkee pääosin julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, hotelleissa, liiketiloissa, museoissa, lentoasemilla ja kirjastoissa. Mutta, kuten moni muukin hyvä julkitilaan suunniteltu tuote löytää tiensä kotien tarpeisiin. Erityisesti keittiöt, eteiset ja kirjastot ovat paikkoja, johon vinyylilattiapäällyste sopii hyvin.

 

Lattiamateriaali on miellyttävä ja helppo pitää puhtaana. Bolon-lattiapäällyste kestää vettä ja sen voi puhdistaa märkämenetelmällä. Päivittäiseen puhdistamiseen riittää imurointi. Suuremmat tahrat voi poistaa pehmeällä harjalla ja tahranpoistoaineella.

 

Bolonin maailmanvalloitus alkoi, kun valmistajat huomasivat, että Armani käyttää Bolonin tuotteita. Bolon by Missoni – mallistossa on väriä ja leikkiä ja tuttuja Missoni-muotoja.

 

Vinyylilattiapäällyste valmistetaan kutomalla ja sen jälkeen kudos sidotaan 154° kuumuudessa. Tuotantoprosessissa ei käytetä liimoja. Bolon on saanut runsaasti erilaisia palkintoja tuotteiden ekologisuudesta.

 

Bolonin malliston siniharmaat sävyt löytyvät luonnosta.

 

www.bolon.com