Persoonallinen koti huokuu mystistä idän tunnelmaa

Mannermainen klassisuus yhdistettynä mystiseen idän tunnelmaan. Kun tätä kiireisen, paljon matkustavan pariskunnan kerrostalokotia lähdettiin remontoimaan ja sisustamaan valittiin suunnittelun kulmakiviksi mausteiset värit sekä itämaiset matot.

Asunnon keittiö ja kylpyhuone oli remontoitu jokin aika sitten aiempien asukkaiden toimesta ja ne miellyttivätkin uusia asukkaita sellaisinaan. Kodin muut tilat kokivat täydellisen pintaremontin, vanhaa natisevaa lattiaa myöten. Uudeksi lattiamateriaaliksi valittiin aavistuksen vaalennettu tammilankkuparketti, joka tummien seinien kanssa luo tilaan mielenkiintoisen kontrastin.

Puhdasta valkoista välteltiin viimeiseen saakka ja kattoa lukuunottamatta kaikki seinäpinnat joko maalattiin tai tapetoitiin murretuilla sävyillä. Olohuoneen ja osa makuuhuoneen seinistä tapetoitiin Omexcon kangaspintaisella tapetilla, jonka pohjan hohto antaa vastapainoa paperinaurun mattapinnalle. Tapetti luo huoneisiin aavistuksen itämaisen tunnelman ja tätä tunnelmaa tukemaan valittiin myös kaikki kalusteet ja valaisimet.

Taulut ovat kiinnitetty katonrajaan asennettavan galleriakiskojen ja siimojen avulla paikoilleen. Tällöin lukuisat taulut voidaan sommitella haluttaessa aina uudelleen.

Makuuhuoneen hienostunut tunnelma saa jatkumon hotellimaisen ylellisestä kokolattiamatosta, joka asennettiin paikoilleen uivana. Maton alle asennettiin samaa tammiparkettia kuin muuallekin huoneistoon, jos matosta haluttaisiin myöhemmin eroon, se onnistuu ilman uutta lattian asennusta. Vaikka toisin luulisi, ei kokolattiamaton neliöhinta nouse välttämättä yhtään suuremmaksi kuin vastaavien keskilattiamattojenkaan.  Lisäksi nykyisten kokolattiamattojen antistaattiset käsittelyt takaavat niiden sopivuuden myös pölyä pelkäävien kotiin. Runsaat, koko seinät peittävät pimennysverhot takaavat makoisat yöunet valoherkälle.

Kapean työhuoneen seinään asennettiin tummanvihreä seinän kokoon skaalattu valokuvatapetti näyttävyyttä tuomaan. Koska työhuoneessa yöpyvät silloin tällöin myös pieniä vieraita, sijoitettiin sinne siro, bambusta valmistettu daybed futonpatjoineen. Isoa vuodesohvaa ei huoneeseen haluttu, eikä sellaista sinne olisi saanut kauniisti mahtumaankaan, joten daybed, ylimääräisellä petauspatjalla varustettuna, täyttää väliaikaisen makuupaikan tarpeen mainiosti.