Näitä kissat rakastavat

Tutkimusten mukaan kissa on hyväksi ihmisen psyykkiselle hyvinvoinnille  vähentäen stressiä. Maailmassa elää arviolta noin 500 miljoonaa kissaa.

Architects for Animals-organisaatio järjesti kodittomien kissojen hyväksi tapahtuman, jossa 12 kutsuttua muotoilijaa ja arkkitehtiä sai tehtävän suunnitella kissalle pesän tai mielenkiintoisen objektin. Luodut kissantalot huutokaupattiin tapahtuman päätteeksi ja tulo lahjoitettiin Los Angelesissa toimivan kodittomien kissojen FixNation-järjestölle.

 

Cat in the Fish Bowl- kissanpesä on hauska akvaariosta inspiraationsa saanut veistos, jonka aukot ja materiaali pitävät kissan mielenkiinnon yllä. Design Abramson Tieger Architects.

 

California Catcube-objekti, jonka puisia luukkuja läpsiessä kissalla riittää hauskaa tekemistä. Design Standard Architecture.

 

Catleidoscope-kissantalo koostuu neljästä sisältä erivärisestä kuutiosta muistuttaen ulkoapäin miniatyyristä modernia rakennusta. Design Perkins+Will.

 

Kitty Kurves-veistos on ekspressiivinen objekti kaarineen ja leikkauksineen haastaen kissan kiipeilemään. Design Lehrer Architects.

 

Lunar Cat Lander -rakennelma tarjoa kissalle kivan pikku seikkailun. Sen alustaan on kaiverrettu erimittaisia syvennyksiä sekä juoma- ja ruokakuppi. Design Knowhow Shop.

 

Silhouette-veistos ilmaisee kissan luonnetta – salaperäinen ja omaa tilaa arvostava. Design CallisonRTKL.

 

Spiral Kitty-rakennelman värikkäät keskenään kytköksissä olevat kappaleet heijastavat valoa. Design DSH architecture.

 


String Theory-kissantalo tarjoaa kissalle mieluisaa kiipeily- ja kynsienteroitusmahdollisuutta. Design RNLDesign.

 


Teatro de Gato-kiipeilyteline nostaa kissan parrasvaloihin tarjoten punaista mattoa ja verhoa, jonka taakse voi piiloutua häiritseviltä katseilta. Design Pfeiffer Partners Architects.

 

Kissan on jännittävä tutkia catSCAPE-rakennelman rakoja ja aukkoja siinä kiipeillen. Design HOK.

 

Cat Club-teline tarjoaa kissalle kaikkea mieluisaa – hyppäämis-, kiipeily ja raapimismahdollisuuksia. Design Warren Office ja Schmidt Designs.

 

Cat-a-Tete-veistos on saanut inspiraationsa muhkeasta neuvottelutuolista ja sen vilttipintaan kissan on kiva teroittaa kynsiään. Design Formation Association, Arktura ja BuroHappold.

www.meghanbob.com