Näin teinitytöt sisustaisivat huoneen

Varmaankin monessa teinityttöä kasvattavassa perheessä nousee jossain vaiheessa teemaksi huoneen ilmeen pikainen uusiminen. Ilmeisemmin se tapahtuu tytön täyttäessä 13 tai 14 vuotta. Vaikka huone olisikin hiljan remontoitu ja näyttäisi siistiltä, perustelee huoneen omistaja syitä uusia huoneen sisustus väitteillä että nykyinen on liian lapsellinen, täynnä tavaraa ja mikä oleellisinta – kaikilla muilla on toisenlainen.

Miltä teinitytön huoneen pitäisi näyttää? Kuusihenkinen 14-vuotiaiden tyttöjen raati valitsi yksimielisesti seuraavat huonekalut ja sisustusesineet, joilla he sisustaisivat huoneensa.

Vaaterekki on ”must”, vaikkapa teinin huoneesta löytyisi jo iso vaatekaappi. Vaaterekkiin voi laittaa lempivaatteet näkyviin ja ihailla niitä koko ajan. Kuvassa Turbo vaateteline, suunnittelija Marcus Arvonen. Hinta 34,95 e,Ikea.

Peili missä tahansa muodossa, mutta kokovartalopeili on parasta. Nelikulmainen Minna-lattiapeili Ellos-Homelta. Hinta 79 e, Ellos.

Pöytä, joka ei muistuta tavallista kirjoitus- tai koulupöytää. Ikea Sinnerlig-malliston korkkilevyinen pöytä pukkijalkoineen, suunnittelija Ilse Crawford. Hinta 179 e, Ikea.

Satuhahmot vuodevaatteissa ovat teinityttöjen mielestä ”out”, sen sijaan graafinen mustavalkoinen kuosi ”in”. Corona pussilakanasetti, suunnittelija Aini Vaari. Hinta 49 e, Finlayson.

Säkkituoliin on kiva kaatua väsyttävän koulupäivän jälkeen rentoutumaan ja selailemaan puhelinta. Fatboyn Marimekko Unikko säkkituoli, suunnittelija Jukka Setälä. Hinta 329 e, Finnish Design Shop.

Klipsivaijeriin voi kiinnittää valokuvia, kirjeitä sekä muuta pientä kivaa. Hinta 16,90 e, Granitin myymälät Helsingissä.

Kätevä moderni lipasto, josta muutaman laatikon voi uhrata koulutarvikkeille. 7-laatikkoinen Nordli-lipasto. Suunnittelija Ola Wihlborg, hinta 179 e, Ikea.

Ne ajat ovat ohi, jolloin huoneen seinä täytettiin itse piirretyillä kuvilla. 14-vuotias tyttö valitsee huoneen seinille mustavalkoista julistetaidetta. Bloomingville Hem-taulu. Hinta 20,95 e, Ellos.

Pelkistetty valoköynnös luo huoneeseen tyylikkään tunnelman. Sen voi ripustaa peilin ympärille tai laittaa lasipurkkiin toimimaan lyhtynä. Auringossa latautuva valosarja, hinta 31,90 e Granitin myymälät Helsingissä.

Ihana sohva, jossa kaverin kanssa jakaa salaisuuksia ja joka muuntuu helposti kahden hengen vuoteeksi. Ikea PS Lövås sohva, hinta 339 e, Ikea.

Tuoksukynttilästä leijailee huoneeseen miellyttävää tuoksua auttaen rentoutumaan, Himla Pure Senses tuoksukynttilä. Hinta 19 e, Ellos.