Muotoilupalkinto Samuli Naamangalle

Samuli Naamanka pokkasi Asko Säätiön myöntämän merkittävän muotoilupalkinnon. Naamanka tunnetaan monipuolisena muotoilijana, jonka töissä yhdistyvät harkittu muotokieli ja teknisesti uutta luovat ratkaisut. Naamanka on erikoistunut tuote- ja sisustussuunnittelun lisäksi ympäristösuunnitteluun. Hänellä on uraa uurtavia tuloksia aina graafisen betonin patentoidusta valmistusmenetelmästä valaisimiin ja arkkitehtuuriprojekteista biohajoaviin tuoleihin.

Asko-Avonius – palkinnon arvo on 20.000 euroa. Asko Säätiön myöntämä palkinto jaetaan joka kolmas vuosi ja on Suomen suurempia muotoilupalkintoja. Palkinnon jakoi Lahdessa Askon Säätiön hallituksen puheenjohtaja, professori Sirpa Asko-Seljavaara.   

Samuli Naamanka on sisustusarkkitehti ja taiteen maisteri. Hän on syntynyt vuonna 1969 Kiimingissä ja opiskellut Oulun yliopiston lisäksi myös Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä että Denmarks Design Schoolissa Kööpenhaminassa.

 

Samuli Naamanka on monipuolinen sisustusarkkitehti ja muotoilija, joka on suunnitellut tuoleja lukuisille valmistajille.

 

Taidokas yksityiskohta Nikarin valmistamassa tuolissa.

 

Samuli Naamanka suunnitteli Innoluxille keraamisen riippuvalaisimen, jossa on upea muotokieli. Tänä vuonna Lambada valaisin sai uuden värin, harmaan.

 

Hauskaa Baiskeli – pyörälaukkua valmistaa Mifuko.

 

Monipuolisen muotoilijan suunnittelupöydältä on lähtöisin oheinen kulhosarja.

 

Samuli Naamanka on tehnyt uraa uurtavaa työtä muun muassa betonin tuotekehittelyn hyväksi. Sen tuloksena on syntynyt esimerkiksi patentoitu keksintö Graafinen Betoni. Menetelmän avulla betonielementin pintaan saadaan pysyvä painokuvio.

www.samulinaamanka.com

www.propuu.fi

www.nikari.fi

www.innolux.fi

www.mifuko.fi