Kölnin messut: Monimuotoiset keittiöt

Tammikuisilla Kölnin kansainvälisten huonekalumessujen Living Kitchen keittiömaailmassa nähtiin keittiöitä kaikissa mahdollisissa väreissä ja materiaaleissa. Useimmat keittiöt oli suunniteltu ainakin kahdesta, usein jopa kolmesta väristä ja erilaisista materiaaleista. Kaapistot ja avohyllyt kiinnittyivät toisiinsa lomittain ja sisäkkäin. Kokonaisuuksia yhdistävät tasot olivat joko paksuja tai erittäin ohuita.

Avohyllyt ja tasot ovat palanneet myös keittiöihin ja ruokailutiloihin. Ja hyllyille laitetaan astioita ja tarvikkeita reippaasti esille. Kalusteiden päätyihin oli laitettu myös avohyllyjä tai ovellisia päätykalusteita. Keittiön kaapistojen lisäksi osastoilla oli esillä myös runsas kattaus kodinkoneita. Etenkin liesituulettimissa on tapahtunut muutosta. Jossain vaiheessa massiivisista tuulettimista alettiin valmistaa kauniimpia, valaisintyyppisiä – nyt uusimmat mallit ovat työtasoon upotettuja ja eleettömiä. 

Korallinpunaiset kaapistot yhdistettynä mattamustaan ovat toimiva väripari. Myös työtasot ovat eri materiaalista ja eriväriset.

 

Dramaattiset mustat keittiöt ovat saaneet seurakseen keltaista ja valkoista.

 

Industrial-henkiset keittiöt voidaan koota muunneltavista elementeistä.

 

Avohyllyt ovat palanneet keittiöihin. Hyllyt keventävät keittiön ilmettä, etenkin jos niille laitetaan yrttejä, hedelmiä ja kirjoja. Kalusterivistön päätyyn laitetaan erisuuntainen kaapisto.

 

Isojen ja hallitsevien liesituulettimien tilalle on kehitelty työtasoihin upotettavat mallit. Tässä AEG:n, Gaggenaun ja Mielen uutuudet, jotka imevät höyryt ja käryt.

 

Pesualtaat ja vesipisteet ovat yksinkertaisia ja tyylikkäitä. Ison altaan vieressä oleva kaatoallas ja kääntyvä hana helpottavat keittiössä työskentelyä. Franke, Hansgrohe ja Villeroy & Boch.

 

imm cologne – The international interiors show 15.-21.1.2017