Milano 2016 -keittiöuutuudet

Jokavuotiset Milanon huonekalumessut ovat yksi merkittävimmistä tapahtumista sisustus- ja arkkitehtuurialalla. Vuorovuosin esillä on huonekalujen lisäksi valaisimet ja keittiöt, joiden vuoro oli tänä vuonna.

EuroCucina kokosi keittiövalmistajien uusimpia kokonaisuuksia ja kodinkoneita neljän hallin verran. Keittiöt ovat avoimia yhteistiloja, jossa laitetaan ruokaa ja seurustellaan aterioiden äärellä.

Toisin kuin kodin huonekalut ovat keventyneet, keittiöt ovat kookkaita ja työtasot isoja ja tukevia. Keittiöt olivat saaneet vaikutteita laitoskeittiöistä. Kaapistot olivat mustia, harmaita tai puupintaisia. Puun käyttö kaapistojen ja tasojen materiaalina miellyttää suomalaista kuluttajaa. Puu materiaalina huokuu lämpöä ja tunnetta. Keittiövälineet ovat reilusti esillä seinillä ja tasoilla, joka kertoo tekemisen meiningistä. Samoin kylmälaitteet ja lämpöuunit voivat olla esillä tai integroituina kaapistoihin, kaikki käy.

 

Klassinen keittiö on pohjoismaiseen tyyliin tottuneen makuun. Kodinkoneet sijoitetaan pitkälle seinälle integroituina kalusteisiin. Kuvan tumman harmaa Mielen keittiö edustaa trendikkäintä värimaailmaa.

 

Snaideron keittiö muodostuu yhtenäisestä kaapistosta ja työskentelytilasta. Avohyllyt keventävät raskasta kokonaisuutta.

 

Nobilian keittiöt edustavat maalaishenkisiä keittiöitä, jotka on päivitetty käytännöllisillä vetolaatikoilla ja kevyemmillä yläkaapeilla. Uutta tulemista tekevät lasiovet yläkaapeissa. Reelinkitanko ja laajat työskentelytasot helpottavat työskentelyä.

 

Team7 on erikoistunut puusta valmistettuihin kiintokalusteisiin ja ruokapöytiin. Avohyllyt ja Vertigo-klassikkovalaisimet luovat ilmavuutta ja kontrastia puukalusteisiin. Ruokapöydässä ja tuoleissa on kaunis puun ja harmaan yhdistelmä.

 

Franken keittiössä tulee pubimainen tunnelma. Avohyllyt, terästasot ja trendilaatat tekevät yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden.

 

Tiiliseinä, massiivipuu ja viherseinä ovat Smegin keittiön kulmakivet. Vihersisustaminen tekee uutta paluuta koteihin. Tumma vihreä onkin yksi tämän hetken väreistä.

 

Smegin klassikkojääkaapit saivat Dolce&Cabana –mallistossa uudet värikkäät pinnat.

 

Tänä tietokonesuunnittelun aikana Smegin Dolce&Cabana –jääkappien kuviot on piirretty käsin.

 

Askon keittiössä tasot ovat joko terästä tai betonia, liesitason alle on jätetty kattiloille kätevä avotila. Seinä on laatoitettu klassiseen tyyliin.

 

Raskaiden ja kookkaiden ruokapöytien seuraksi sopivat kevyemmät tuolit. Magis esitteli Marcel Wandersin uuden version muovikuppituolista ja Philippe Starckin päivitetyn version ohjaajatuolista.