Luo ilmettä tilaan kuvilla ja tauluilla

Kuvat ja taulut ovat kivoja sisustuselementtejä, joita voidaan ripustaa tilaan pelkästään kauneus- tai sitten tunnesyistä. Usein myös molemmista. Joka tapauksessa ne elävöittävät tilaa ja luovat tyhjille seinille mielenkiintoisia kiintopisteitä (katsepisteitä). Kuvia ja tauluja voi sijoitella seinille monin eri tavoin, tilan vaikuttaessa voimakkaasti sijoitteluun. Tässä kivoja esimerkkejä, josta ammentaa inspiraatiota.

Mustavalkoiset taidevalokuvat kutsuvat katselemaan eivätkä tarvitse ympärilleen kehystä. Niitä voi koota samalle seinälle useita ilman, että ne kilpailisivat keskenään. Kuva BoConcept.

 

Pienimmät postikortit sekä valokuvat voi kerätä yhteen taustataululle. Sen voi maalata seinälle magneettimaalilla tai ostaa sen valmiina. Kuvassa on metallinen seinätaulu, johon kuuluu myös 10 magneettia, www.miafleur.com.

 

Kuvakehyksen materiaaliksi tai sävyksi on hyvä valita sellainen, jota muutenkin esiintyy tilassa. Kuva House Doctor.

 

Vaikka perinteisesti taulun paikka on seinällä, voi sen yhtä hyvin laittaa nojaamaan lattialle seinää vasten. Ainakin siihen saakka kunnes sille on löytynyt oikea paikka seinältä. Kuva www.anartfullife.co.uk.

 

Eräs hauska tapa on sijoittaa esineiden joukkoon vastaavan aiheinen taulu. Kuvassa Liquid Sunshine niminen digitaalinen grafiikanlehti), www.artfinder.com

 

Pelkistetty seinähylly on kätevä tapa esitellä tauluja – taulujen paikkaa on helppo muuttaa, vaikkapa toistensa taakse ja säästyy myös reikien poraamiselta seinään. Kuva House Doctor.

 

Kivan tuloksen saa yhdistelemällä tauluja erilaisten julisteiden, karttojen ynnä muiden seinälle ripustettavien esineiden – kellon, peilin jne. kanssa, joiden ei tarvitse suinkaan olla neliskulmaisia. Kuva IKEA.

 

Narulle on kiva ripustaa kortteja tai piirroksia. Ratkaisu sopii lastenhuoneeseen, mutta miksei muuallekin. Kuva:www.surfingsloth.com.au

 

Älä piillota itsellesi tärkeitä valokuvia valokuva-albumiin tai kovalevylle. Laita ne seinälle vaikka sinitarralla. Kuva House Doctor.