Leikkiteltta – ihan oma pesä lapsille

Vaikka nykyisin jo alle kouluikäiset lapset viettävät paljon aikaansa erilaisten konsoli- ja tietokonepelien kanssa, on silti ainakin yksi leikki joka pysyy sukupolvesta toiseen – se on majanrakentamis- tai kotileikki.

Muistan omasta lapsuudestani, miten majaa rakentaessamme pystyimme saavuttamaan leikkikavereiden yhteisymmärryksen, joka muissa leikeissä oli harvinaista. Majaa rakentaessa keskustelimme aikuismaisesti miten ja mistä maja pitäisi tehdä ja kävimme vuorotelleen kysymässä vanhemmilta lupaa yhden tai toisen huonekalukappaleen käyttämiseksi majan  rakennusmateriaalina. Kun maja oli lopulta valmis, aloimme leikkiä siellä kotia.

 

Lapsille on ehdottomasti kehittävintä se, kun majan voi rakentaa käyttämällä luovasti kotoa löytyviä tavaroita. Valitettavasti niitä tarvittaan muuallakin. Siksi on järkevää valmistaa tai hankkia lapsille oma leikkiteltta. Sitä ei tarvitse purkaa leikin jälkeen, vaan sen voi laittaa  kasaan. Tässä muutamia kivoja esimerkkejä:

 

Tipi Puri Valge- leikkiteltta, jonka kangas on 100% puuvillaa ja telttakepit mäntypuuta. Valmistaja virolainen Tipitiri.

 

Majamainen sänky. Puusepäntaitoiset isät voivat tehdä lapselle telttasängyn, jonka rungon päälle voi heittää kankaan katoksi tai keksiä vielä monimutkaisemman ratkaisun kuten esimerkiksi tässä Tent Bed Cream-sängyssä. Valmistaja Idyll Home.

 

Story of the forest- tekstiiliteos voi olla hyvä inspiraatiolähde leikkiteltan tekemiseksi. Eripaksuisten tekstiilien käytön ansiosta on teltan sisällä mystinen valo-varjo-tunnelma – aivan kuin olisi oikeassa metsässä. Suunnittelija Disain Annika Nilsson, valmistaja Unik Fabrik.

 

Fermin leikkiteltta on todella helppo pystyttää ja kasata. Sen molemmissa  sivuissa ovat ikkunat, joiden eteen voi laskea ”luukut”. Runko puuta ja kangas 100 % puuvillaa. Valmistaja Ferm Living.

 

Lapset hoksaavat nopeasti, että kaikista jykevimmän majan saa heittäessä ruokapöydän ylle peiton. Joskus sellaista vain ei satu löytymään kotoa. Ompelutaitoinen äiti voi ottaa mallia tästä Table Play Tent-pöytäliinasta, jossa oviaukko ja ikkunat. Valmistaja Dawanda.