KUKONASKELIN KEVÄÄSEEN

Tammikuiset Kölnin huonekalumessut avasivat katsauksen vuoden kalusteuutuuksiin ja sisustuksen uusimpiin trendeihin. Kevään tulon varmin merkki on pastellivärien ilmaantuminen sisustusliikkeisiin. Klassisia kuvioita, lämpimiä puupintoja, vaaleita värejä ja siroja kalusteita, niistä on kevään sisustus tehty.

Luonnonläheiset värit, kestävät materiaalit ja ajattomuus jatkuvat sisustuksen suurena trendinä. Kalusteissa löytyy vaihtelevia muotoja ja muunneltavuutta. Yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista sekä ylellistä ja kutsuvaa. Rennolla otteella ja pienillä elementeillä saa maustettua kodin juuri oman maun mukaan.

❶ Puun kauneutta

Ruokapöydällä ja tuoleilla on yli neljäntuhannen vuoden historia takanaan. Ruokailu on koonnut aina ihmisiä yhteen ja siihen tarvitaan kalusteita. Tarvitaan pöytä ja tuolit tai pöytä ja penkit. Joskus riittää jakkara, joko harkittuna istuinvalintana tai lisäpaikkoja tuomaan. Puusta tehdyt laadukkaat jakkarat ovat käsityötaitoa parhaimmillaan.

❷ Tekstiilien paluu

Tekstiilien käyttö on lisääntynyt etenkin loft-henkisissä asunnoissa. Tilat ovat betonia ja rouheaa pintaa, tekstiilit pehmentävät ja eristävät ääntä.  Suuria mattoja käytetään, jopa kokolattiamattoja suositaan makuuhuoneissa ja olohuoneissa. Myös värikkäitä shaaleja, tyynyjä ja peittoja käytetään. Tarvittaessa istuintyynyt voi niputtaa ja siirtää syrjään.

❸ Omenalaatikot päihittivät eurolavat

Jo vuosia ovat eurolavat, nuo rakennusteollisuuden kuljetuspohjat, olleet sisustustrendien huipulla. Usein valkoiseksi maalattuina. Niistä on tehty sänkyjä, hyllyköitä, naulakoita, ties mitä. Nyt eurolavat ovat kohdanneet haastajansa omenalaatikoista. Kevytrakenteisimpina niiden päälle ei ehkä uskalla vuodepaikkaa rakentaa, mutta mihin kaikkeen niistä onkaan. Se jää nähtäväksi.

❹ Pikkupöydän suosio jatkuu

Pienet kahvipöydät ovat tulleet jäädäkseen ja hyvä niin. Niitä on helppo siirrellä sinne missä milloinkin tarvitaan laskutilaa, siihen voi laskea kahvikupin tai viinilasin. Ja miten viehättävää, että pikkupöytien väriskaala on runsas. Pienikin väriläiskä antaa sisustukseen luonnetta.

❺ Kuosit kukonaskelten tahdissa

Ensimmäisen vastaantulevan kukonaskelkuvioisella kankaalla verhoillun tuolin kohdalla yllätyin. Toisen samasta kuosista olevan sohvan kohdalla hymähdin. Ja seuraavien kohdalla minun oli pakko todeta, että tämä on nyt trendikästä. Toinen vaateteollisuuden kankaista, glencheck-ruutu näkyi myös piristävänä ideana nojatuoleissa.

❻ Luonnonläheisyyttä

Luonnonmateriaalit pitävät pintansa niin vuodetekstiileissä kuin kattauksessakin. Mikä onkaan ihanampaa kuin pujahtaa pellavalakanoihin tai kattaa päivällispöytä kauniilla lautasliinoilla. Materiaalit ovat kauniita ja kestävät aikaa vuodesta toiseen. Ja luonnonläheistä värimaailmaa on helppo yhdistää toisiinsa, ne on kuin luotu toisiinsa.