Kölnin huonekalumessut – värileikkejä ja harmoniaa

Tammikuiset Kölnin huonekalumessut näyttivät suuntaa kevään kalusteuutuuksiin ja sisustuksen uusimpiin virtauksiin. Kevyet sohvat ja tuolit ovat tulleet raskaiden huonekalujen tilalle. Huonekalut ovat tarkoituksenmukaisia ja muunneltavia. Luonnonläheiset värit ovat saaneet seurakseen vahvoja perusvärejä.

Tekstiilejä käytetään entistä enemmän ja mattoja laitetaan jopa lomittain ja päällekkäin. Luonnonläheiset värit, klassiset kuviot, kestävät materiaalit ja ajattomuus jatkuvat sisustuksen linjana. Kalusteissa löytyy vaihtelevia muotoja ja muunneltavuutta. Rento ja leikkisä asenne kannattaa ottaa mukaan kevään ostosreissuille.

 

1. Kevyitä huonekaluja

Huonekaluissa suositaan keveyttä ja yksinkertaisuutta, jalat ovat usein joko metallia tai puuta. Pöydissä on edelleen pukkijalat. Rahit ja pallit ovat tärkeä osa sisustusta. Norrman Copenhagenin Era – sohva, Pedralin Babila – tuoli, Pedralin Arki – pöytä ja Cane-linen Divine – rahi.

 

2. Legoleikkejä

Nyt voi vihdoin aikuisetkin leikkiä legoilla, luvan kera. Pedrali esitteli legopalikoiden muotoisia ja värisiä Buick – kalustemoduuleja. Pienkalusteet ovat muutenkin suosittuja, sillä esim. pienen pöydän paikkaa on helppo vaihtaa, kuten Cane-linen On The Move – pikkupöytä ja Pedralin Concrete – pikkupöydät.

 

3. Tekstiileissä ei pihistellä

Mattoja laitetaan lattioille useitakin päällekkäin ja lomittain, kuten Cane-line. Harmaat eri sävyiset matot muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Panazin Cirrus -verhotekstiileissä on maanläheiset värit ja nimet, kuten Espresso ja Stone. Värikkäät tyynyt Norman Copenhagen.

 

4. Värikkäitä valaisimia

Pedrali esitteli Colette valaisimia kaikissa sateenkaaren väreissä. Valkoisessa Happy Apple valaisimessa väriä on ainoastaan vihreässä johdossa.

 

5. Mummoilua

Keittiöpyyhkeen ruudut siirtyivät astioihin. Norman Copenhagenin Mormor sarjan astiat ovat kauniita ja siksi niitä ei kannatakaan piilottaa kaappeihin ovien taakse vaan jättää esille avohyllyille.

 

6. Peilejä ja pientavaroita

Tanskalainen Norman Copenhagen esitteli messuilla runsaasti tarpeellisia pientavaroita. Flip käsipeileissä on kaunis muotoilu. On sitten kyse vessaharjasta tai pizzaleikkurista, tanskalaiset pukevat ne herkullisiin väreihin, Ballo ja Bizza.