Koirakuume sisustuksessa

Suomessa on koiria runsaasti yli puoli miljoona. Joidenkin lähteiden mukaan Suomessa on eniten koiria ihmistä kohden Euroopassa. Nelijalkainen paras ystävämme ansaitsee paikan myös sisustuksessa!

Tapetti on mainio tapa tuoda koirahahmo sisustukseen. Markkinoilta löytyy paljon erilaisia koiranpentu-aiheisia valokuvatapetteja. Ne liikkuvat kuitenkin kitsin rajoilla – varmempi valinta on neutraalinvärinen versio, jossa koirahahmo esiintyy tyylitellymmin.

 

Kuvassa on Dog Park-niminen tapetti, design Julia Rothman. Valmistaja Hygge & West.

 

Mäyris-tapetti, koko 53×1120 cm. Hinta 45 e/rulla, valmistaja Vallila.

 

Tillsammans-tapetti, koko 53×1000 cm, valmistaja Studio Lisa Bengtsson. Hinta 95,90 e/rulla, Ellos.

 

Black Labrador-tapetti, koko 52 x 1000 cm. Hinta 66 e/rulla, valmistaja Sweet William.

 

Valaisin, joka saa sinut hymyilemään: Waaf 3-valaisimen puurunkoa voi taivuttaa koiralle ominaisiin asentoihin ja sitä löytyy eri viimeistelyillä. Design Pierre Stadelmann, valmistaja Structures. Hinta 225 e, www.miramira.ie.

 

Penkki Sultan Dog Stool, design Benoit Convers. Valmistaja ranskalainen Ibride.

 

Kaapin tai lipaston avaaminen on paljon kivempaa, kun ovenkahvana on koirahahmo. Blue Dog Drawer Knob- kaapinpidikkeen kuluneisuus antaa sille kivan vintagemaisen ilmeen. Hinta noin 6,50 e, www.oakroomshop.co.uk.

 

Tämä Pack of Dogs pieces-niminen huonekalusarja toimii tarvittaessa hyllynä, sivupöytänä, penkkinä, lehtitelineenä tai miten vaan. Sarjaan kuuluvista erilaisista koiraa muistuttavista elementeistä voi koota mieleisiään kokonaisuuksia. Design NEL-niminen meksikolainen suunnittelijoiden ryhmittymä, valmistaja Pirwi.

 

Lisa Bengtssonin suunnittelemassa Tillsammans-sarjan julisteissa on kuusi eri versiota samasta luppakorvaisesta koirasta. Erikokoiset julisteet löytyvät Elloksen sekä Scandinavian Design Centerin valikoimasta. Esimerkiksi A3 kokoisen julisteen hinta 21 e, Ellos.

 

Labradorinnoutajan muotoinen seinäkello heiluttaa häntää sekuntiviisarin tahdissa, valmistaja Annabel James. Hinta noin 62 e, www.annabeljames.co.uk.

 

Jos aitoa koiranpentua ei ole sängyssä jalkoja lämmittämässä, ompahan ainakin sen kuva. Hollantilaisen Snurkin valmistama ihanaa Bob-vuodelakanasettiä saa eri mitoissa ja sitä on mahdollista tilata jopa ihan omien mittojen mukaan. Hinta setille (pussilakana 135 x 200cm ja tyynynpäällinen 50×75 cm) 59 e, www.snurkbeddengoed.nl.

 

Tämä Koirapuisto-nimisen villahuovan (koko 90 x130cm) ulkonäkö hellyttää yhtä paljon kuin sen pehmeä 100 % villamateriaali. Kuvituksen on tehnyt useita lastenkirjoja kuvittanut Matti Pikkujämsä. Hinta 49,90 e, valmistaja Lapuan Kankurit.

 

Paina nappia ja laita jalka koiran mahan alle – kenkäharja Benny Brush lähtee pyörimään heiluttaen samalla häntäänsä. Bennystä löytyy myös valkoinen versio. Design Stefano Giovannoni, valmistaja saksalainen Authentics. Hinta 365 e, www.authentics.de.