Klippan – Ikean paras tuote kautta aikojen

Ikea on maailmankuulu huonekalumyymäläketju, joka tarjoaa hyvään hintaan muodikkaita huonekaluja. Muoti-ilmiöt ovat tietenkin nopeita vaihtumaan. Siitä voisi päätellä, etteivät Ikean tuotteet kestä aikaa, koska ne suunnitellaan juuri nykyhetken sisustustrendien mukaan. Jotkut Ikean huonekaluista ovat kuitenkin pysyneet ajankohtaisina kymmeniä vuosia, edelleen tuotannossa ja kuluttajien suosiossa.  


Yksi sellainen on Klippan-sohva. Business Insiderin mukaan kyseinen tuote edustaa myös IKEA of Swedenin muotoilujohtaja Marcus Engmanin suosikkituotetta Ikean valikoimasta.

 


Engmanilla on Klippan-sohvasta myös vahvat henkilökohtaiset muistot. Hänen isänsä suunnitteli kyseisen sohvan Ikealle jo 70-luvun lopussa.
Alunperin sohvan runko ja jalat olivat puusta, mutta myöhemmin ne vaihdettiin halvempiin vaihtoehtoihin, jotka mahdollistivat edullisemman myyntihinnan.

 

Engmanin mukaan Klippan-sohvan menestys piilee kompaktissa koossa ja yksinkertaisessa muodossa. Kahden istuttava sohva mahtuu helposti sisään myös pienimmistä oviaukoista ollen suosittu valinta juuri pieniin tiloihin ja ensiasuntoihin.

 


Klippan-sohvaa on helppoa muuttaa erilaisilla päällisillä mielensä mukaiseksi, joten sen kanssa voi elää pitkään kyllästymättä. Engmanin mukaan joka vuosi lanseerataan peruspäällisvalikoiman lisäksi myös special edition -päällinen.

 

Vuonna 2004 muotoiltiin Klippan-sohvan design uudestaan, jonka tuloksena sohva mahtuu litteään pakkaukseen.

 


Klippan-sohvan kompakti muoto inspiroi muodostamaan siitä myös pieniä sohvaryhmiä.

Teksti: Agneta Land-Koskinen
Kuva:t Ikea