Kattausideoita pääsiäiseksi!

Odotetuin kevätpyhä – pääsiäinen, on tulossa ja kuten pyhät yleensä mahdollistaa pääsiäinenkin rentouttavien hetkien vieton perheen ja ystävien parissa. Ne jotka eivät jaksa kotia sen kummemmin pääsiäiseksi pukea voivat keskittyä ainoastaan ruokapöytään laittaen sinne juhlavan pääsiäiskattauksen. Pyhinä kokoonnutaan ruokapöydän ympärille pidemmäksikin aikaa, joten kaunis kattaus luo kivan juhlatunnelman hellien monia aisteja.

Suhtaudu kattaukseen ennakkoluulottomasti – käytä perinteisen leikkuulaudan sijaan puukiekkoa. Kuva DaWanda.

 

Koristemunilla koristellut pajunoksat maljakossa on yksinkertainen, mutta näyttävä tapa tehdä kattauksesta pääsiäismäisesti juhlava! Kuvassa Gosa-pääsiäismunat, Ellos Home.

 

Jos olet nopea virkkaamaan, voit virkata oksiin ripustettavat koristemunat ihan itse parissa illassa! Kuvassa Crocheted Eggs Easter Decorations, Made by Elina. Kuva DaWanda.

 

Pääsiäiskranssi voi olla ulko-ovella tai pöydällä. Pöydällä kranssin horisontaalinen asento mahdollistaa  ovikranssia näyttävämmän asetelman. Puno oksista tai pajunvitsoista kranssi ja koristele se sammaleella, kukilla tai rairuoholla. Muutamat kasvit voi istuttaa tyhjään puolikkaaseen munankuoreen. Kuvassa Schöner Osterkranz-kranssi. Kuva Kleines Schwedenhaus.

 

Pajun tai jonkin muun kasvin oksa lautasen koristeluna luo hillityn kauniin juhlatunnelman pääsiäispöytään. Asettelun kruunaa pääsiäismuna, jonka voi antaa lahjaksi siinä paikassa istujalle. Kuva Hemtex.

 

Ruukkunarsissit voi laittaa hauskoihin pääsiäisaiheisiin mukeihin. Mukin kahvasta niitä on kätevä siirtää paikasta paikkaan antaen sellaisenaan vaikkapa lahjaksi. Kuvan astiat The Skinny Card Company.

 

Itse värjätyt pääsiäismunat tarjoavat silmäniloa kattauksessa ja ovat kiva lahja kaverille. Kauniit kirjavat kuvassa näkyvät munat värjäät luonnonmukaisesti sipulinkuorilla. Tee näin: ota muna ja kääri sen ympärille varovasti sipulinkuoren kerroksia. Voit käyttää niin kelta- kuin punasipulin kuoria. Sido kuoret langalla munien ympärille ja laita ne kiehuvaan veteen. Mitä pidempi kiehumisaika sitä vahvemmin väri kiinnittyy munankuoren pintaan. Nosta varovaisesti lusikalla munat kiehuvasta vedestä lautaselle, anna jäähtyä ja irrota sipulinkuoret jäähtyneestä munasta.

 

Saat perheenjäsenille hymyn huulille yllättäen heidät pöytäkattauksella, jossa lautasliinat on taivuteltu pupuhahmoiksi. Line Home Shopin pellavaisen vihreät lautasliinat, kuva DaWanda.