Katso täältä Tallinnan parhaat sisustusliikkeet

Sisustuksesta sekä designista kiinnostuneelle löytyy Tallinnasta monta paikkaa löytöretkille. Jos ei ole kiire ja kohtuullinen liikunta ei haittaa, niin liikkeisiin pääsee satamasta ihan kävellenkin.

Tunnetuimpien suurten paikkojen – Kaubamaja,  Stockmann, Inspira, Dectona sekä Norr11 lisäksi keskikaupungin läheisyyteen jää monia viihtyisiä sisustusputiikkeja. Ne tarjoavat lähinnä virolaisten suunnittelijoiden tasokkaita töitä.

Estonian Design House

Viron Muotoilijoiden Liiton perustama. Kivassa Kalkkikivirakennuksessa sijaitsee showroomin lisäksi myös muotoilijoiden työhuoneita sekä viihtyisä Klaus-kahvila. Showroom-myymälässä on edustettuna lähes sadan virolaisen suunnittelijan tuotanto sisustustarvikkeista muotivaatteisiin. Myymälällä on myös verkkokauppa.

www.estoniandesignhouse.ee
Osoite: Kalasadama 8, Tallinn 10145


Nu Nordik

Mainio paikka lahjatuliaisten ostamiseen. Tarjonnassa suuri valikoima viron korutaiteilijoiden luonnoksia, muotivaatteita, muotipiirroksia, sisustustarvikkeita, tuoksukynttilöitä, astioita sekä kirjoja.

www.nunordik.ee
Osoite: Vabaduse Väljak 8, Tallinn


4 ROOM

Virolainen valaisinvalmistaja jonka showroom-myymälään pääsee keskustasta raitiovaunuilla 3 ja 4 muutamassa minuutissa . Myymälässä on esillä suuri valikoima 4 ROOMin omaa tuotantoa – pelkistetyt geometriset valaisimet jotka soveltuvat helposti erityylisiin tiloihin. Lisäksi myymälässä on edustettuna 4 ROOM eteiskalustesarja sekä firman pääsuunnittelijan Tarmo Luisun erikoismallisto. Myös muutamien ulkomaalaisten merkkien valaisimia löytyy.

www.4room.ee
Osoite: Pärnu mnt. 110, Tallinn 11313


 

Telliskivi Loomelinnak

Paikka jossa kuluu helposti kokonainen päivä. Telliskivi Loomelinnak edustaa Viron suurinta luovan yrittämisen keskusta. Keskuksen alueella on erilaisia kiinteistöjä, jossa luovan alan ammattilaisten työpajoja, pikkupuoteja, trendikkäita ruokapaikkoja ynnä muuta. Yhdessä alan rakennuksista sijaitsee Telliskivi Shopping Street, jossa muun muassa kivoja sisustusputiikkeja. Bonuksena samassa rakennuksessa vielä kivat kahvilat. Seuraavaksi valikoima Telliskivi Shopping Streetin myymälöitä:

www.telliskivi.eu
Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412

 

Les Petites

Myy virolaisten suunnittelijoiden, taiteilijoiden sekä valmistajien tuotteita – vaatteita, koruja, grafiikkaa, valaisimia, huonekaluja jne. Myymälässä on esimerkiksi esillä Radiksen vaneriset huonekalut kuten myös paikallinen huonetuoksumerkki Helge Kodu.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412


Homeart

Myymälä sekä kahvila samassa tilassa. Valikoimassa skandinaavista tyyliä edustavat huonekalut, valaisimet, taulut sekä muu sisustustavara. Enemmistö liikkeessä olevista huonekaluista on kierrätettyjä ja peräisin Ruotsista. Homeart valmistaa sekä myy myös omaa merkkiä olevia massiivipuisia huonekaluja. www.homeart.ee

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412


Retro Osakond

Myy kunnostettuja 50-70 luvun skandinaavisia huonekaluhelmiä. Valikoima on vaihtuvaa ja parhaiten saa myymälän uutuuksista sekä valikoimasta tietoa myymälän facebook-sivuilta.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412


Vintage Chick

Sopiva paikka romantiikan ystäville. Kaikki isot huonekalut – kaapit, hyllyt, nojatuolit jne ovat kierrätystavaraa kuten myös valikoima myymälässä olevia vaatteita sekä kenkiä. Pienisisustustavara on uustuotantoa. Täältä löytyy myös Annie Sloan-huonekalumaaleja.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412