Asuntomessut 2015: katso 15 kiinnostavinta kohdetta

Tänä kesänä Asuntomessut on Vantaan Kivistössä. Esillä on monipuolinen kattaus erilaisia asumisen muotoja ja sisustustyylejä. Kaunis alue ja upeaa 40 kohdetta tarjoavat silmänruokaa ja runsaasti sisustusideoita oman kodin rakentamista suunnitteleville sekä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen etsiville. Katso täältä toimituksen suosikit Asuntomessujen kohteista.

1. Spinelli, kohteet 8,9 ja 10 

Julkkisten sisustamat pienet kerrastaloasunnot esittelevät kolme hyvin erityylistä ja sisustajiensa näköistä kotia.

Meikkitaitelija Raili Hulkkosen ideoimassa yksiössä on luotettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Sohvan, nojatuolin ja tyynyjen värit hehkuvat upeina.

 

Juontaja Ellen Jokikunnas on valinnut rohkeasti näyttäviä elementtejä ja värejä. Persoonallista ja kaunista kotia hallitsevat kukkakuviot, violetti ja turkoosi.

 

Laulaja Olli Hermannin sisustama koti on täynnä energiaa. Asuntoa ei ole täytetty turhilla kalusteilla ja huomio saa kiinnittyä kirkkaisiin väreihin sekä taiteeseen.  Lähes koko seinän kokoinen ja tilaa hallitseva maalaus on Minna Jatkolan ja herkät pronssiveistokset Mi Kuopan.

 

2. Designer 151, kohde 11

Klassisesti sisustettu koti, jossa panostettu on laadukkaisiin materiaaleihin. Värimaailma on harmoninen ja kokonaisvaikutelma kutsuvan pehmeä.

 

3. Designer 167, kohde 13

Koti moderniin makuun. Korkean olohuoneen mustat valaisimet ovat näyttävät. Kylpytilan lattiasta löytyy upeat hunajakennon muotoiset hexagon-laatat. Yläkerrassa kannattaa ihastella lastenhuoneiden värikkäitä kattoja.

 

4. Kontio Harunire, kohde 14 

Japanilais-suomalaiselle perheelle suunniteltu koti huokuu rauhallista tunnelmaa. Sisustuksessa esillä ovat suomalainen design ja luonnomateriaalit. Paljaat hirsipinnat luovat luonnonläheisen fiiliksen.

 

5. Potius Isokivi, kohde 16A 

Ajattoman kaunis asunto, josta löytyy mm. messinkihanat ja -suihkut. Laadukkaat huonekalut ja sisustusmateriaalit sekä selkeä värimaailma muodostavat kauniin kokonaisuuden.

 

6. Vivola, kohde 19 

Designklassikoilla ja tämän päivän uutuuksilla sisustettu valoisa skandinaavinen koti, josta löytyy kerroksellisuutta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yläkerta on näkemisen arvoinen.

 

7. Kristallikuutio, kohde 20B

Valoisa koti, jonka harmonisessa ruokailutilassa on kevyet ja ekologiset bambukalusteet. Yläkerran työhuone on yksinkertaisuudessaan kaunis.

 

8. Villa Kapee, kohde 26 

Myös täsäs messukodissa on paljon hirsiseinää esillä. Alakerrassa sekä keittiöstä että kylpytiloista löytyy näyttävät kupariset hanat ja suihkut. Yläkerran viistokatot sekä makuuhuoneiden sisustukset ovat kauniit.

 

9. Villa Chili, kohde 29 

Keltainen keittiö ei jätä kylmäksi. Aurinkoinen alakerta on piristävän erilainen. Rohkea värimaailma jatkuu kautta koko kodin ja yläkerrassa siirrytään mausteisimpiin väreihin.

 

10. Villa Falken, kohde 30 

Antiikkiset huonekalut ja upottavat sohvat harmonisen värimaailman kanssa tekevät alakerrasta kutsuvan. Paljon kauniita yksityiskohtia ja ideoita poimittavaksi.

 

11. Lammi Kivitalo Casa del Limon, kohde 31

Värikäs koti on sekoitus skandinaavista ja meksikolaista modernia tyyliä. Portaikossa on seinämaalaus, kodinhoitohuoneessa näyttävät seinälaatat ja kautta kodin yhdistellään runsaasti mutta kauniisti värejä.

 

12. Planiatalo Amanda, kohde 32 

Olohuoneesta löytyy akustiikkapaneeli-taideteokset sekä suuri istumaan houkutteleva sohva. Sisustuksessa on panostettu luonnonmateriaaleihin. Yläkerran makuuhuoneissa on käytetty upeita tapetteja.

 

13. Terca Tiger, kohde 37 

Luonnonläheinen tiilitalo, jossa tiiltä on käytetty näyttävästi myös sisällä. Lastenhuoneessa on fototapetti ja vanhempien makuuhuoneesta avautuu ranskalainen parveke keittiön yläpuolella. Saunaa koristaa valkoinen kiuas.

 

14, Rock-kivitalo Villa Aletta, kohde 38 

Keittiön kaappien ovien pinta näyttää betonilta ja jatkaa luontevasti olohuoneen seinän väritystä. Lastenhuoneessa on jokaisen pienen lapsen unelmamaja leikkejä ja nukkumista varten. Nuoren huoneessa on raikas värimaailma.

 

15. Loft by EKE, oheiskohde

Messujen oheiskohteena on kolme loftasuntoa, joista yksi esitellään raakapintaisena ja kaksi on sisustettu valmiiksi.

Uptown-kohteessa on haettu teollisempaa vanhoihin teollisuuskiinteistöihin tehtyjen loft-asuntojen tunnelmaa. Olohuoneen tiiliseinä on näyttävä elementti yhdessä valaisimien ja huonekalujen kera. Katon OSB-levyt tuovat oman fiiliksensä tilaan. Makuuhuoneessa on vehreä fototapetti.

 

Midtown-kohteen sisustus on skandinaavinen. Keittiö on moderni ja hauskasti sinivalkoinen väritykseltään. Olohuoneen värimaailma on vaalea, jota terästetään sinisellä ja ripauksella mustaa. Suuret korivarjostimet ovat näyttävät ja sopivan kevyet tilaan.