Joulun kauneimmat kattausideat

Olipa tyylisi klassisen hienostunut tai värikkään tunnelmallinen, harkittu joulupöydän kattaus viimeistelee juhlatunnelman.

Kattauksen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen jouluaattoa, jotta itse juhlapäivänä voi keskittyä muuhun. Aloita suunnittelu valitsemalla ruokapöydälle tarpeeksi iso pöytäliina, joka tulee reilusti yli pöydän reunoilta. Iso liina tuo juhlavuutta ruokapöytään ja toimii kauniina alustana astioille. Tähän klassisen tyylikkääseen kattaukseen valittiin liinaksi valkoinen pellavaliina ja astioiksi valkoiset koristeelliset lautaset. Jotta kattaukseen saadaan runsautta, kannattaa astioita kerrostaa reilusti.

Valkoinen lautanen nousee esille kauniisti alustastaan, kun liinan ja lautasen väliin taiteltiin hamppukankaasta ommellut isot lautasliinat. Viimeisen silauksen kattaukselle antavat upeat suupuhalletut ja käsinmaalatut lasiset kuusenkoristeet sekä rosmariinin oksa, joka näyttää havulta ja myös tuoksuu hurmaavalta.

Tämän metsäisen snapsitarjoilun rakentamisessa on hyödynnetty sammalta ja vanhaa tarjotinta. Sammal kaunistaa kuluneenkin tarjottimen pinnan ja sen alle saa piilotettua pienen paristoilla toimivan valosarjan. Huurteiset snapsilasit tuovat mieleen talven ja jään, kun taas juoman pinnalla puolukat tai karpalot sopivat hyvin metsäteemaan. Juoman kaveriksi tarjottimelta löytyy herkuilla täytettyjä ruiskuorukoita.

Tämä värikäs kattaus koostuu eriparisista astioista ja toimii hyvin silloin, kun samanlaisia lautasia tai muita astioita ei löydy kaikille tarpeeksi. Erilaisten astioiden yhdistäminen tekee joulukattauksesta rennon ja kodikkaan.

Kattaus koottiin tummalle pöytäliinalle, jonka ansiosta tunnelma on ihanan hämyisä. Koristeena käytettiin hedelmiä ja joulukarkkeja, jolloin ei erikseen tarvitse hankkia koristeita kattaukseen.  Arkisetkin esineet näyttävät upeilta ryppäänä. Kaunis lopputulos vaatiikin enemmän kekseliäisyyttä ja ennakkoluulottomuutta kuin rahaa.

Tunnelmallista ja rauhaisaa joulua kaikille!