Ikuisesti nuori.

Artek ja 66 tuoli täyttävät tänä vuonna 80 vuotta. Näin juhlavuotena korostuvat entisestään kotimaisuus ja kädentaidot tuotteen valmistuksessa. Klassikon muotokieli ja laatu kestävät aikaa.

Luonnonmateriaalit ja humaani lähestymistapa ovat yhtä relevantteja tänään kuin modernismin aikakautena. Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Vuosien saatossa Aallon kaartuvat koivuhuonekalut ovat juurtuneet koteihimme ja tuoneet pelkistetyn kauneuden osaksi arkeamme. Puu on materiaali, joka hivelee kaikkia aisteja. Puupinnat tuntuvat lämpimiltä ja puun kolahdus puuta vasten on vaimea. Puuhuonekaluilla sisustetut tilat ovat rauhallisia, sellaisia, joissa ihmisen on hyvä olla.

Puupinnat ikääntyvät kauniisti ja vuodet saavat jättää niihin jälkensä kodissa eletystä ajasta. Tänä päivänä aikaamme leimaa nopea kehitys, kiire ja sirpaleisuus. Kodin rooli rentoutumisen ja hyvän arjen tilana korostuu alati.

 

Alvar Aalto suunnitteli 66 tuolin vuonna 1935 Viipurin kirjastoon. Sittemmin tuolista on tullut yksi Artekin suosituimmista pikkutuoleista. Siro ja puhdaslinjainen 66 tuoli soveltuu niin pieniin kuin suurempiinkin tiloihin. Tuoli onkin omiaan perheen päivällisillä, mutta se soveltuu myös mainiosti kodin työpisteen tuoliksi. Lisätietoa 66 tuolista löydät osoitteesta www.artek.fi.

 

Artekin perustamisvuonna 1935 suunniteltu tuoli 66 avaa Artekin 80. juhlavuoden ja sen kunniaksi tuolin saa etuhintaan Artek-myymälöistä ja jälleenmyyjiltä. Juhla-vuoden hinta alk. 275,00 (etuhinnat ovat voimassa 31.10.2015 asti).

Lähimmän Artekin myymälän tai jälleenmyyjän löydät täältä.

 

Kilpailu: Mihin käyttöön 66 tuoli sopisi sinun kodissasi?

Jätä kommentti ja osallistu neljän 66 tuolin arvontaan. Voit myös osallistua kilpailuun Instagramissa. Osallistu täällä.

 

Tutustu Artek-tuotteiden valmistukseen – jakkara 60

 

Artekissa ensiluokkainen suomalainen koivu on työstetty korkealaatuisiksi huonekaluiksi. Katso täältä video toisen Artekin klassikkotuotteen eri valmistusvaiheista. Jakkara 60 rakentuu huolella valitusta suomalaisesta koivusta ja valmiissa tuotteessa näkyy arvokas käsityön taito ja rakkaus puuhun.