Ikean Sinnerlig-mallisto tekee arjesta parempaa

En muista yhdestäkään Ikean mallistosta olleen ennen markkinoille tuloa yhtä paljon puhetta kuin äsken elokuussa tavarataloihin tulleesta Sinnerlig-erikoismallistosta. Malliston suunnittelija on kansainvälisesti tunnettu englantilainen suunnittelija ja sisustussuunnittelija Ilse Crawford.

Sinnerlig malliston tuotteissa yhdistyvät luonnonmateriaalit ja orgaaniset muodot. Malliston materiaaleissa eniten näkyvillä on lämmin korkki. Korkki on kestävä, lämpöä eristävä, vaimentaa ääniä ja helposti puhdistettava. Korkin lisäksi on mallistossa käytetty massiiviakasiaa, keramiikkaa, puhallettua lasia, bambua, meriheinää ja puuvillaa. Malliston ihmisläheiset esineet luovat kotiin lämpimän tunnelman ja suorastaan kutsuvat koskettamaan.

Sinnerlig-erikoismallistoon kuuluu yli 30 tuotetta niiden seassa esimerkiksi ruokapöytä, työpöytä, erilaiset istuimet (jakkara, penkki), kevyt sohva-sänky, valaisimia, astioita sekä sisustustekstiilejä. Tuotteet näyttävät hyviltä yhdessä, mutta pelkistetyn muodon ansiosta niitä on helppo yhdistää myös muihin tavaroihin ja erilaisiin tiloihin. Ilse Crawfordin mukaan elämä ei ole täydellistä, ei myöskään luonto tai me ihmiset. Epätäydellisyys on ominaista luonnonmateriaaleille joten malliston materiaalien luonnolliset eroavaisuudet ovat tarkoituksellisesti näkyvillä.