Ikea PS 2017 mallisto – kasarivivahteisia nomad-huonekaluja

Ikea PS-mallistot ovat suosikkejani Ikean valikoimasta. Odotan aina mielenkiinnolla seuraavan malliston ilmestymistä. Verrattuna Ikean muihin tuotteisiin on PS-mallistolla rohkeampi design ja konkreettisempi kohderyhmä. Ikea PS 2017-mallisto on ihmisille, jotka vähät välittävät tylsistä rutiineista ja kahdeksasta neljään -elämästä. He eivät pyytele lupia tai hae hyväksyntää, vaan elävät vapaasti.

Tämä kuvaus vastaa aika hyvin nuoren nomadin elämäntyyliä, kenen elämäntilanne mahdollistaa tehdä nopeita päätöksiä, matkustella, asua kimpassa kavereiden kanssa jne.

 

PS 2017 mallistossa on havaittavissa 80-luvun muoto- ja värimaailma. Kuvassa Thomas Sandellin suunnittelema Ikea PS 2017 pyörällinen sivupöytä, joka toimi myös tarjoiluvaununa.

 

Ikea PS 2017 lepotuolissa on käytetty 3D-neulontatekniikkaa, jota usein käytetään lenkkitossujen valmistuksessa. Tuoli säilyttää muotonsa myös pitkäaikaisen käytön jälkeen. Design Sara Fager.

 

Ikea PS 2017-vaatetelineeseen saa ripustaa vaatteita ja kasseja. Tarjottimen päälle voi asettaa käsilaukun tai lompakon. Pyörien ansiosta naulakko kulkee sujuvasti paikasta paikkaan. Design Gustav Carlberg.

 

Ola Wihlborgin suunnittelemat Ikea PS 2017 valaisimet. Pienempi koko soveltuu pöytä- ja isompi lattiavalaisimeksi. Muoto muistuttaa  Italialaisen Foscarinin valmistamaa Binic-valaisinta, mutta yhtäläisyyksiä sattuu designmaailmassa usein. Ikea PS 2017 valaisin on inspiroitu armejassa käytetystä valonheittimestä.

 

Ikea PS 2017 säilytyskaappi on galvanoidusta teräksestä eikä sisällä lainkaan irtonaisia pikkuosia. Design Nike Karlsson.

 

Nomadi tarvitsee usein pehmeää peittoa vieraassa maassa teltaillessaan tai kaverin luona sohvasurffailtaessa. Ikea PS 2017-mallistosta löytyy monia kivoja pehmeitä tuotteita.

 

Nuori suomalainen suunnittelija Iina Vuorivirta teki Ikean PS 2017 mallistoon 3-osaisen altakasteluruukun. Iinan mukaan matkoilta kotiin palatessa on hänellä usein vastassa nuupahtaneita kasveja. Tämä ruukku tarjoaa ratkaisua siihen.

 

Ikea PS 2017 kulmalepotuolin voi tuunata mieleisekseen eri- tai samanväristen tyynyjen avulla. Kuvassa näkyvän tuolin kevyelle rungolle on laitettu 18 tyynyä. Design Kate Booy & Joel Booy.

 

5-osainen laatikkosetti edustaa henkilökohtaista suosikkiani Ikea PS 2017 mallistosta. Settiin kuuluu viisi erikokoista kierrätetystä voimapahvista valmistettua säilytyslaatikkoa. Design Gustav Carlberg.

 

Ikean PS 2017 mallisto tulee myyntiin helmikuussa 2017 ja jotkut malliston tuotteista on saatavilla vain rajoitetun ajan. Kyseessä on 9. IKEA PS-mallisto, jonka on suunnittellut 17 kansainvälistä suunnittelijaa.