Hyllystä kasvoi keittiö

Viime aikojen keittiökalustetrendit seuraavat yhä enemmän avonaisen tilan ideologiaa. Keittiö ei eristy enää muusta tilasta selvästi erillisenä teknisenä osionaan vaan sulautuu kivuttomasti muuhun interiööriin. Keittiökaluston ulkonäkö muistuttaa yhä enemmän olohuoneen kalustoa, joka tekee keittiöstä lämpimämmän ja kodikkaamman näköisen.

Saksalaisen valmistajan Nils Holger Moormannin FNP-modulikeittiö on tässä mielessä hyvä esimerkki. Se kehittyi samannimisestä valmistajan aikaisemmasta FNP-hyllysarjasta, jonka moduleista voi rakentaa sopivia kokonaisuuksia juuri olemassa olevaan tilaan. Modulit kiinnittyvät toisiinsa ilman työkaluja. FNP-hylly muuttuu keittiökalustoksi erillisillä lisäosilla – kiinnikekoukuilla, hyllyjen lisäosilla, veitsimagneetilla jne. FNP-keittiömoduleja voi esimerkiksi sopeuttaa olemassa olevaan hellaan ja lavuaarin ympärille. Sekä FNP-hyllyn että samannimisen keittiön suunnittelijana on Axel Kufus.

Yläkaappien puuttuminen tekee keittiöstä kodikkaamman ja vähemmän teknisen tilan näköisen ja oloisen. Kaapeista vapautuville seinille voi laittaa tauluja tai vaikkapa kirjahyllyn.

 

FNP-keittiöön kuuluu kirjahyllyä muistuttava hyllystö, johon voi laittaa kätevästi erilaisia keittiötarvikkeita. Hyllyn voi laittaa seinän viereen tai huoneen keskelle tilanjakajaksi.

Hyllyväliköt soveltuvat pullojen säilyttämiseen. Jotkut väliköt voi kattaa värikkäillä ovilla ja tehdä niistä säilytyskaappeja.

 

Kivannäköinen ja kodikkaan oloinen keittiö, jonka sopii hyvin pieniin tiloihin.

 

Erilaiset koukut, lisähyllyt ja veitsimagneetti tekevät FNP-keittiöstä työkalulaatikkomaisen kätevän.

www.moormann.de