Hitti vai huti?

Heli teki kirpputorilla varsinaisen löydön, kun eteen tuli muutaman vuosikymmenen takaa tuttuja Arcoroc Octime sarjan astioita. 

 

Facebookin sisustus- ja kirppisryhmissä ihmiset esittelevät kuvia kirppislöydöistään kysyen toisilta hitti vai huti? Toiset sitten vastaavat oliko ostos heidän mielestään virhe eli huti vai hitti eli upea löytö. Näitä esittelyjä on tosi hauska seurata. Ja aivan mahtavia löytöjä ihmiset tekevätkin!

 

Itse löysin varsinaisen hitin, nimittäin Arcoroc Octime astiasarjan. Octime on todellinen 80-luvun helmi.  Ranskalaisen Arcorocin valmistama 8-kulmainen astiasto, jota sai mustana ja valkoisena ihan joka Anttilasta eikä ollut kallis. Minulla sitä ei ollut. Tunnustan, inhosin Octime astioita :). Monen muun mielestä se oli juuri ihanan moderni ja trendikäs astiasto ja on edelleen. Harva astiasarja on jakanut niin voimakkaasti mielipiteitä kuin Octime. Sitä myytiin tosi paljon, ja monelta löytyikin koko laaja astiasto kaikkine osineen.

 

Niin kuin kaikki trendit ja virtaukset monet asiat palaavat muotiin ja suosioon aina uudelleen. Tulevaisuuden antiikkia siis. On aika kaivaa aarteet kaapista esiin. Kirppikseltä voi löytää näitä vielä edullisesti. Jos kaapissasi on täysi astiasto, älä luovu siitä!

 

Kipot näyttävät minusta tosi kivoilta. Kahvikupit ovat nyt kukkaruukkuina ja kynäkuppina. En olisi ikinä uskonut tätä, mutta omistan ensimmäiset Octime kipponi. Facebookissa löytyy muuten oma keräilyryhmä vain näille astioille. Ryhmä kasvaa koko ajan, joten faneja kyllä riittää edelleen. Taidanpa liittyä minäkin :).

 

–          Heli

 

Juliste seinällä on sivu luonnoslehtiöstäni. Puurimat julisteiden ripustukseen ovat Olkkarista.